Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Trenger ikke trenerdiktator

Gro Hammerseng er ikke enig med Russland-trener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet.no): De norske håndballjentene har sluttet å la seg overraske av Russland-trener Jevgenij Trefilov.

Han kan være snill som en bamse utenfor parketten, men han brøler som en bjørn på sidelinja. Tidligere i dag skrev NTB at han nylig har uttalt at du må være litt diktator for å oppnå suksess som trener - spesielt hvis du trener kvinner.

- Det er store kulturforskjeller mellom Norge - og Danmark - og Russland. Vi er vant til å få mye mer ansvar her, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.no.

- Stoler på oss

I kveld reiste hun og resten av laget mot Beijing og OL. De neste dagene skal de bruke til å akklimatisere seg og gjøre unna den siste finpussen, før alvoret starter mot vertsnasjonen neste lørdag.

Som tidligere er det Russland og Norge som er de største favorittene.

Trefilov er en trenertype som virkelig lever med håndballkampene. Etter 60 minutter er han gjennomvåt av svette. Og du kan like stilen hans eller ikke, resultatene er det vanskelig å argumentere mot. De tre siste åra har han ledet russerne til to VM-gull og ett EM-sølv.

- Under VM i Frankrike (i fjor) klaget jentene over at de ikke hadde sett stort av Paris, bortsett fra hotellet og hallen. Jeg ga dem mulighet til litt shopping og sightseeing, og hva skjedde? Jo, dagen etter tapte vi nesten. Det viser bare at man ikke kan være for ettergivende med kvinner, spesielt ikke russiske kvinner, sier Trefilov.

SJEKKET INN FOR GULL: Sjekk skjermene bak Marit Breivik. Det er ingen tvil om målsettingen for OL: «Gullkandidater OL 2008 Beijing». Foto: STIAN HARALDSEN
SJEKKET INN FOR GULL: Sjekk skjermene bak Marit Breivik. Det er ingen tvil om målsettingen for OL: «Gullkandidater OL 2008 Beijing». Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

Gro Hammerseng & Co. tilbringer mest tid i hall og på hotell de også, men litt tid til andre aktiviteter blir det også - selv om tidsskjemaet er trangt.

- Jeg har følelsen av at lederne våre stoler på oss, og det kan de også gjøre. Vi trenger ikke så stramme tøyler, sier hun.

- Ikke én regel

- Kunne Trefilov trent et norsk lag?

- Ja, det kunne han nok, men da tror jeg han etter hvert hadde skjønt at det ikke ville vært nødvendig å ha det å strengt, sier landslagskapteinen.

Marit Breivik har et godt og profesjonelt forhold til rivaltrener Jevgenij Trefilov. Også hun mener at det er store kulturforskjeller mellom norsk og russisk håndball.

- Det er ikke én regel for hvordan en trener skal være. Det viktigste er at gruppa og treneren forstår hverandre. I det russiske tilfellet er de jentene vant til en stram kommando, sier Breivik til Dagbladet.no, før hun sjekker inn under skjermene hvor det står «Gullkandidater OL 2008 Beijing».

Det er ingen tvil om hva som er den norske målsettingen i OL.

image: - Trenger ikke trenerdiktator

PS! Linn-Kristin Ullevoldseter Riegelhuth krysser nå fingrene for at hun slipper inn i Kina ved ankomst fredag formiddag. Da hun fikk utdelt akkrediteringen sin (som også gjelder som visum) torsdag kveld, måtte hun le. Der sto det nemlig: Linn-Dristin Ullevolds Aeter Riegelhuth. - De har bommet en del her, men jeg håper det går i orden, sier fredagens bursdagsbarn (24).

FRIHET UNDER ANSVAR: Gro Hammerseng mener de ikke trenger så stramme tøyler som de russiske spillerne må tåle.
- HÅPER JEG KOMMER INN I KINA: Linn-Kristin Riegelhuth er litt bekymret etter at OL-arrangørene ga henne en akkreditering (og visum) som det står Linn-Dristin Ullevolds Aeter Riegelhuth på.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!