BOMMET PÅ VM-FORMEN: Lars Berger kan se langt etter VM-deltakese i tsjekkiske Nove Mesto. For første gang siden 2004 blir han ikke å se i den norske VM-troppen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BOMMET PÅ VM-FORMEN: Lars Berger kan se langt etter VM-deltakese i tsjekkiske Nove Mesto. For første gang siden 2004 blir han ikke å se i den norske VM-troppen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Trenger ikke være rakettforsker for å se at andre har prestert bedre

Lars Berger (34) vrakes til VM i skiskyting.

Lesja-skiskytteren er vraket i verdenscuptroppen som skal gå verdenscup i italienske Anterselva denne uka, den siste testen konkurransetesten før VM i tsjekkiske Nove Mesto i februar.

43. plassen på sprinten Ruhpolding i helga styrket på ingen måte lesjaværingens sak, og skiskytternes sportssjef Per Arne Botnan har valgt å satse på andre kort enn Lars Berger i Anterselva. 

Første siden 2004
En god prestasjon i Italia ville vært Lars Bergers siste mulighet til å kvalifisere seg til den norske VM-troppen. Dermed ligger det også an til at Berger blir vraket i V-troppen.

I så fall for første gang siden han VM-debuterte i Oberhof i 2004.

- Man trenger ikke være rakettforsker for å se at andre har prestert bedre enn Lars denne sesongen. Han er ikke tatt ut til verdenscup i Anterselva på bakgrunn av manglende resultater, sier Per Arne Botnan til Dagbladet.

Berger får ikke gå i Anterselva til tross for at Ole Einar Bjørndalen står over konkurransen på grunn av sykdom og at Tarjei Bø prioriterer en god treningsperiode framfor å konkurrere nå.

Fem sikre Emil Hegle Svendsen, Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abbe-Lund, Erlend Øvereng Bjøntegaard og Alexander Os er de fem som konkurrerer i Anterselva denne uka.

Botnan og landslagsledelsen har plass til seks mannfolk i VM-troppen. Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen er selvskrevne navn. Det samme er ganske sikkert L'Abbe-Lund og Birkeland.

Da gjenstår én plass - om ikke forbundet velger å ha en hjemmesittende reserve.

Erlend Bjøntegaard ligger trolig best an til å kapre den siste ledige plassen.

Til ski-VM? Lars Berger har seks seirer i verdenscupen, alle i sprint, og totalt 15 individuele pallplasseringer. Sånn sett er det en mann med dokumenterte resultater som vrakes til VM.

Uten VM i skiskyting  å sikte mot er det få høydepunkter igjen å sikte mot for Berger denne sesongen.

Med mindre han ikke prøver å kvalifisere seg til ski-VM i Val di Fiemme seinere i februar...

Der står blant annet 15 kilometer fristil på programmet - en øvelse han er verdensmester i fra 2007.