Ole Gunnar Solskjær

Trenger minst hundre kamper til

Han sa det kom til å ta tid, og hundre kamper i sjefsstolen bekrefter det. Skal Ole Gunnar Solskjær fikse Manchester United, trenger han hundre kamper til.

NY NEDTUR FOR SOLSKJÆR: Hver gang du tror Manchester United har tatt et steg, kommer nedturen. Alt blir veldig dårlig. Etter fire gode resultater på to uker skjedde det igjen mot Arsenal. Ole Gunnar Solskjær har en stor jobb å gjøre. Foto: Shaun Botterill / AP/ NTB
NY NEDTUR FOR SOLSKJÆR: Hver gang du tror Manchester United har tatt et steg, kommer nedturen. Alt blir veldig dårlig. Etter fire gode resultater på to uker skjedde det igjen mot Arsenal. Ole Gunnar Solskjær har en stor jobb å gjøre. Foto: Shaun Botterill / AP/ NTB Vis mer
Publisert
  • Manchester United – Arsenal 0-1 (0–0)

HVER GANG DU mener å vite at Manchester United har tatt det neste steget, skjer det igjen. Nedturen kommer. Det er mange grunner til det.

Den viktigste er den enkleste og handler om at laget ikke er godt nok over tid.

Når Manchester United spiller bra er det noen gangen veldig bra.

Når Manchester United spiller dårlig er det gjerne elendig.

SÅ LANGT I Premier League 2020/2021 har Manchester United spilt om 12 poeng hjemme på Old Trafford. De har tapt ti av dem. Det er ikke bare krise for en klubb av Uniteds kaliber.

Det er direkte pinlig.

MANGELEN PÅ SOLIDITET og stabilitet over tid, det gode fotballag trenger for å henge med i toppen, er fraværende i Manchester United. Det går i rykk og napp. Du vet aldri hva du får.

Sånn har det vært i hundre kamper under Ole Gunnar Solskjær, og sånn vil det fortsette inntil alle brikkene er på plass.

NOEN SIER UNITED trenger forsterkninger. Andre etterlyser et tydeligere grunnspill. I tillegg har du de som med stadig høyere stemme mener Paul Pogba ikke er i nærheten av det han en gang var, og derfor må selges.

Jeg tror svaret ligger i miksen av alt sammen, og at Ole Gunnar Solskjærs prosjekt vil vakle videre denne sesongen også.

Liverpool er fortsatt veldig langt unna.

Minst ett hundre kamper om alt skulle falle på plass.

EN TING ER sikkert (nesten) hver gang Manchester United er iaksjon. Det er fotballkampen Ole Gunnar Solskjær ikke kan tape. Det spiller egentlig ingen rolle hvem de møter. Laget kan av forskjellige årsaker ikke tape uten at verden utenfor Old Trafford mener det vil få konsekvenser.

Har de siste resultatene vært svake, og Manchester United har virkelig hatt sine synkehull, er det jobben til Ole Gunnar Solskjær som ligger i potten.

Har resultatene vært gode, må United vinne for å kapitalisere på bølgen av de siste ukenes framganger.

DET VAR DET siste som gjaldt før tapet mot Arsenal. To gode uker hadde gjenreist troen på Manchester United. Men når Ole Gunnar Solskjær og gutta reiser til Goodison Park førstkommende lørdag er det igjen alternativ én man vil snakke om.

Hvor skjørt kan et fotballag av Manchester Uniteds størrelse tillate seg å være?

Hvor lenge kan det stabbe rundt på ustøe bein uten at det får konsekvenser for han i sjefsstolen?

I MEDIENE, OG spesielt i flere av de engelske, er disse spørsmålene relativt enkle. Det er enten eller. Og har det vært en helt middels periode, hvilket selvfølgelig heller ikke er bra nok for en klubb som en gang i verden så på andreplasser som den første taper-plassen, ser man gjerne et visst antall kamper fram i tid, setter en deadline på terminlista og sier manageren må ha reformert klubben innen det tidspunktet.

Hvis ikke, sparken.

I forventningene, kravene og analysene av det som skjer i Manchester United, står egentlig Ole Gunnar Solskjærs jobb alltid på spill.

Ingen andre klubber har den typen fokus, i hvert fall ikke på regelmessig basis.

Det vet han, og det må han leve med.

FØR ARSENAL SA Ole Gunnar Solskjær at han har kost seg i de 99 kampene han har vært sjef i det mange gjerne kaller verdens største fotballklubb. Det skulle bare mangle. Managerjobben i Manchester United er en av verdens mest ettertraktede.

Å havne der etter to Molde-perioder og et nedrykk med Cardiff er per alle fotballfaglige definisjoner som å vinne i lotto.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR fikk den muligheten av årsaker ingen så Manchester United ville legge inn i kravspesifikasjonene etter fem år i bakrus med David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho. Manchester United trengte mer enn en plan for framtida.

Klubben følte den trengte en fra innsida, en som kjente og hadde vært med på fortida, og som viktigst av alt satt Manchester United over seg selv.

Ole Gunnar Solskjær var den mannen.

Etter hundre kamper som manager i Manchester United er han fortsatt den mannen.

OM HAN FÅR hundre kamper til? Umulig å si. Men når Ole Gunnar Solskjær ikke har fått sparken til nå, tyder veldig mye på at klubbens eiere og styre er om bord med kursen som ble staket ut da vikariatet han fikk i desember 2018 ble til fast jobb i mars 2019.

Da Ole Gunnar Solskjær fikk jobben fikk han tilsynelatende også en aksept for å skynde seg langsomt.

Det er resultatet av det vi nå ser.

I SKYGGEN AV støyen, kravene og spekulasjonene som alltid vil følge managerposten på Old Trafford – og uten å gå på akkord med planen eller pisse i buksa når overgangsvinduene ikke gir muligheten for de spillerne man ønsker å kjøpe til prisen man ønsker å betale – jobber kristiansunderen ufortrødent videre.

Det vil han gjøre, på nøyaktig den samme måten, helt til han ikke gjør det lenger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer