Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Trenger ti poeng til

En straffebom på overtid mot Stabæk sørget for tap i Tommy Berntsens første kamp som trener i eliteserien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi trenger ti poeng til for å overleve, sa Lyn-treneren til NTB etter 2-3-tapet på Ullevaal søndag.

Midtstopperen, som tok jobben som spillende trener for Lyn inntil klubben finner et bedre alternativ, har ikke regnet seg frem til nøyaktig hvor poengene skal komme i de siste sju kampene.

- Vanskelig å si, det kommer jo også an på hvordan det går med de andre lagene. Men jeg tror vi må ha minst ti poeng til denne sesongen, sa Berntsen, som scoret et sent reduseringsmål og deretter måtte se Helgi Sigurdsson misse på straffen som kunne sikret Lyn poeng på overtid.

- Litt symptomatisk for oss. Dette er den sesongen, sånn har det vært lenge for oss, sa en skuffet Berntsen.

Høy risiko

Innsatsviljen hos Lyn under Tommy Berntsen var det i hvert fall ikke noe å si på i åpningsminuttene. Da Thomas Lagerlöf allerede etter drøye to minutter sendte ballen i en vakker bue over Jon Knudsen i Stabæk-buret, håpet nok supporterberget Bastionen på en fortsettelse av målfesten mot færøysk motstand på torsdag. Særlig med mannen med dobbelt hat trick i den kampen, Eldar Hadzimehmedovic, på banen fra start i sin annen eliteseriekamp i år.

Men slik gikk det ikke. Allerede to minutter etter åpningsmålet utlignet Thomas Finstad med en heading ved første stolpe etter en corner, og drøye kvarteret senere sendte backen Inge André Olsen ballen opp i nettaket, også denne gangen etter en corner. Ti minutter før pause satte Finstad inn sitt annet mål for dagen - og Lyn enda et skritt nærmere 1. divisjon.

Gang på gang spilte vertene med altfor høy risiko, med nesten hele laget i press inne på motstandernes halvdel, og det førte til farlige overganger for gjestene ved ubehagelig mange anledninger. Lyn-midtbanen rakk rett og slett ikke tilbake tidsnok, og det utnyttet velspillende Stabæk, med både Martin Andresen og Tommy Stenersen i landslagsform, til å skape en rekke overtallssituasjoner.

- Litt skummelt

Stabæk-trener Gaute Larsen er enig i at hjemmelaget spilte med høy risiko.

- Lyn er offensive, men etterlater seg samtidig mye rom. Det fører til at vi nesten får mann-mot-mann-situasjoner, med våre spisser mot deres midtstoppere, og Finstad er et uromoment på så store flater. Litt skummelt av Lyn, sa Larsen til NTB.

Tommy Berntsen føler man må ta slike sjanser på eget gress.

- Vi kan ikke legge oss tilbake på hjemmebane. Samtidig nytter det ikke å slippe inn to mål på dødball på dette nivået. Men så lenge vi yter maks, og fortjener 3-3, kan man ikke forlange mer, sa Lyn-treneren, som selv stanget inn reduseringen til 2-3 like før slutt.

Nå gjenstår det å se om Lyn klarer å sikre seg ti poeng til før sesongen er omme, og om det i så fall er nok.

(NTB-Stian Skaar)