Simen Hegstad Krüger slo tilbake

- Trengte en trøkk i trynet

Simen Hegstad Krüger, som har slitt i sesongstarten, slo tilbake med seier på 15 kilometer fristil - sikret seieren foran lagkamerat Hans Christer Holund i sekundstrid.

LYN-KAMERATENE: Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LYN-KAMERATENE: Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Simen Hegstad Krüger tok sin femte verdenscupseier, bare halvannet sekund foran lagkamerat Hans Christer Holund, på Lillehammer lørdag.

For forrige helg i Ruka klarte han bare en 74. plass på 15 kilometer klassisk.

- Jeg var vel ganske rask etter målgang med å si at dette er siste gang jeg går i Ruka, sier Simen Hegstad Krüger til Dagbladet.

- Kanskje jeg trengte en skikkelig trøkk i trynet for å virkelig slå tilbake i dag. Jeg vet ikke hva det var forrige, men det stemte ikke. I dag stemte det og det er godt, sier han.

Da smaker det godt å få revansj i en sesong der alt handler om OL i Beijing. At et mesterskap blir lagt til Ruka, er imidlertid ikke noe Krüger ønsker seg.

- Jeg bare håper det ikke blir noe mesterskap i Ruka, da har nok jeg lagt opp, sier han lattermildt og fortsetter:

- Jeg har bare gått dårlige skirenn der.

SLÅTT AV LAGKAMERATEN: Hans Christer Holund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLÅTT AV LAGKAMERATEN: Hans Christer Holund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Man blir jo litt bekymret. Det var et eller annet som ikke stemte i de forrige rennene. Men det er fint å få det til her på hjemmebane, sier Krüger videre.

På seinere startnummer jaktet både russiske Ustiugov og tsjekkiske Novak. Men mistet sekunder på nordmennene inn til mål.

- Det er klart jeg skulle gått to sekunder fortere, men jeg er veldig fornøyd med løpet. Selv om jeg ligger godt an for OL, må jeg prestere jeg også, sier Holund til NRK.

- Gikk mutters alene

Klæbo, som slo tilbake etter sponsorbråket og vartet opp med seier på fredagens sprint, meldte seg ut av seierskampen da det gjensto tre kilometer. Han endte til slutt på en 12. plass, 39 sekunder bak lagkameraten.

- Tidsavstanden er noe av det beste jeg har gjort fra vinneren på 15 kilometer skøyting. 40 sekunder høres mye ut, men samtidig er det ikke så galt. Jeg gikk helt mutters alene hele veien, og så at det var mange som fikk heng og gikk i tog, sier Klæbo til Dagbladet.

DRAMA: Harald Østberg Amundsen opplevde dramatikk på sin 15-kilometer i Lillehammer. Video: Løkås. Reporter: Haarstad. Foto: Langsem. Vis mer

- Jeg må ta med meg at jeg gjør jobben alene i dag og at det ikke er så langt opp, sier Klæbo videre.

Innfridde gjorde heller ikke Alexandr Bolsjunov, som gikk inn til seier på jaktstarten i fristil i Ruka forrige helg, da alle de norske gutta sto over på grunn av kulda.

Emil Iversen, som røyk ut av prologen både i Ruka og Lillehammer, stakk rett til smørebussen, etter å ha gått inn til en skuffende 23. plass, melder Dagbladets reporter på stedet.

Det var egentlig OL-øvelsen 30 kilometer med skibytte, som sto på programmet lørdag. Men på grunn av lite snø ble det endringer i planene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer