Trengte hvile

Etter en beinhard opptreningsperiode trengte Ole Gunnar Solskjær (30) å hvile. Samtidig som den norske stjernespissens comeback ble utsatt leter manager Alex Ferguson etter en ny spiss.

LONDON (Dagbladet): Det var det medisinske støtteapparatet i samråd med spissen selv og manager Alex Ferguson, som tok avgjørelsen om at Solskjær trenger hvile.

Dagbladet er kjent med at Solskjær den siste uka har fryktet at comebacket sto i fare. Målet var at han skulle spilt for Uniteds reservelag når de møter Birmingham i morgen. Nå må Ferguson vente minst ei uke før hans norske spiss er tilbake på banen.

- Opptreningen har vært veldig hard, og Ole Gunnar trengte hvile, sier Solskjærs rådgiver, Jim Solbakken, til Dagbladet.

Måtte bort

Etter kneoperasjonen i september har Solskjær jobbet hardt på Uniteds treningsfelt. De siste ukene har han også begynt å trene med ball. Han er imidlertid ikke kampklar enda. Støtteapparatet mente det kunne være greit for Solskjær å komme bort fra Manchester for å hvile helt ut. I byen venter supporterne med lengsel på at nordmannen skal bli klar.

- Ferguson bestemte at Ole Gunnar skulle sendes bort for ei uke. Det har vært vanvittig hardt for Ole Gunnar, og kneet trengte ro, sier Solbakken.

- Når vil han være tilbake?

- Etter en slik skade er det viktig at man ikke begynner for tidlig. Det er nå tatt en avgjørelse om at han ikke skal spille i morgen. Hva som skjer i neste uke er det for tidlig å si noe om, sier Solbakken.

Det er første gang Solskjær har et så langt skadeavbrekk. Han ble operert i midten av september. Etter operasjonen ble det antydet at han skulle være ute i tre måneder. Nå har snart fire måneder gått.

Samtidig som han venter på at Solskjær skal bli klar, er manager Alex Ferguson fortsatt på spissjakt. Fulhams Louis Saha (25) og Leeds' Mark Viduka (28) er de fremste kandidatene. United har offisielt vist interesse for begge, men akkurat nå står forhandlingene i stampe.

Uniteds reservelag møter Everton torsdag 22. januar. Ferguson håper at dette skal bli Solskjærs første virkelige test etter skaden.

TØFF PERIODE: Ole Gunnar Solskjær har vært gjennom en tøff periode på treningsfeltet til Manchester United. - Opptreningen har vært veldig hard, og Ole Gunnar trengte hvile, sier Solskjærs rådgiver, Jim Solbakken, til Dagbladet.