Johannes Thingnes Bø

- Trengte mer tid enn vanlig

Johannes Thingnes Bø er tilbake på toppen av pallen. Filip Fjeld Andersen får sitt store gjennombrudd.

FULLT HUS: Johannes Thingnes Bø leverte ti fulle hus på dagens sprint. Foto: Anders Wiklund / NTB
FULLT HUS: Johannes Thingnes Bø leverte ti fulle hus på dagens sprint. Foto: Anders Wiklund / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ANNECY - LE GRAND BORNAND / OSLO (Dagbladet):

Johannes Thingnes Bø knuste konkurrentene og vant dagens sprint i franske Annecy-Le Grand Bornand foran russiske Eduard Latypov. Filip Fjeld Andersen fikk sitt store gjennombrudd med en tredjeplass.

Etter to fulle hus ledet Thingnes Bø etter andre skyting og ingen av konkurrentene klarte å ta igjen nordmannen.

- Alle sliter seg jo ut også er det en som får ekstra betalt for det. I dag så var det meg. Da er det så verdt det, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

Trives i Annecy

Thingnes Bø trives godt på denne arenaen og har seks individuelle seirer her. Han tok sin første verdenscupseier her tilbake i 2013.

Til sammen har Thingnes Bø 52 seirer i verdenscupen, men nå var det 18 renn siden sist han sto øverst på pallen. Han har aldri gått så mange renn uten å vinne før.

Denne sesongen har ikke Thingnes Bø vært like stabil som tidligere. En tredjeplass i Östersund er hans beste plassering denne sesongen.

- Hvorfor har det plutselig løsnet nå?

- Jeg har alltid likt og gått mange skirenn og følt at jeg har kommet i god form av det. Det kan ha gjort at formen ikke var helt der jeg ønsket på sesongstart. Jeg trengte litt lengre tid enn vanlig, sier han.

Thingnes Bø tror denne seieren er viktig for han.

- Når man har så mange fra før så er bare seier godt nok. Det må ikke gå for lang tid mellom de så den gjorde veldig godt for meg.

Gjennombrudd

Det var ikke bare Thingnes Bø som leverte på dagens sprint. Det sto mellom Filip Fjeld Andersen og Sturla Holm Lægreid til å ta den siste plassen på pallen.

Andersen kunne til slutt juble for å ha tatt sin første pallplass i verdenscupen.

GJENNOMBRUDD: Filip Fjeld Andersen fikk sitt store gjennombrudd på dagens sprint. Foto: Geir Olsen / NTB
GJENNOMBRUDD: Filip Fjeld Andersen fikk sitt store gjennombrudd på dagens sprint. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Holm Lægreid ble til slutt nummer fem i mål. Vetle Sjåstad Christiansen fikk en strafferunde og klarte aldri å blande seg inn i tetkampen. Det ble en åttendeplass til mannen som har vært så god denne sesongen.

- Det var veldig irriterende å bomme på det siste skuddet. Jeg har bommet et par første skudd i Hochfilzen så hadde jeg bestemt meg for litt ekstra fokus på det her. Det var det ene skuddet jeg hadde lyst til å treffe og da ble det kanskje litt mye fokus på det, sier Sjåstad Christiansen til Dagbladet da han kom i mål.

Tarjei Bø bommet to ganger og havnet på 14. plass i mål.

- Jeg fikk ikke helt ned skuldrene når jeg skulle skyte synes jeg. Jeg følte ikke at jeg var helt trygg på skytingen. Jeg fikk vel egentlig litt som fortjent. To bom. Da blir det vanskelig, sier Bø til Dagbladet.

Resten av helga er det jaktstart og fellesstart som står på programmet for skiskytterne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer