Trengte straffe for å vinne

Brann sleit mot Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Brann - Tromsø 2-1 (1-1).

Brann – Tromsø 2-1 (1-1).

Tilskuere: 16 625.

Mål: 0-1 Yngvar Håkonsen (31), 1-1 Petter Vaagan Moen (33), 2-1 Martin Andresen (str. 69).

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Gult kort: Eirik Bakke, Brann. Tore Reginiussen, Ole Martin Årst, Tromsø.

Brann (4-4-2): Håkon Opdal – Cato Guntveit, Kristjan Örn Sigurdsson, Erlend Hanstveit, Ramiro Corrales – Jan Gunnar Solli, Martin Andresen, Helge Haugen (Eirik Bakke fra 71.), Petter Vaagan Moen – Thorstein Helstad, Robbie Winters (Ardian Gashi fra 86.).

Tromsø (4-4-2): Sead Ramovic – Tom Høgli, Tore Reginiussen, Christian Steen, Yngvar Håkonsen – Morten Moldskred (Patrice Bernier fra 46.), Lars Iver Strand, Joel Lindpere (Douglas Sequeira fra 84.), Hans Åge Yndestad (Ruben Yttergård Jenssen fra 81.) – Sigurd Rushfeldt, Ole Martin Årst.

Brann hadde vært det beste laget i lange perioder mot Tromsø, men de store sjansene uteble. Laget var enten for upresist, eller så var iherdige Tromsøforsvarere tidlig ute og blokkerte. Til slutt måtte det et straffespark til for å sikre at poengene ble igjen i Bergen.

Hands?

Tidligere i kampen holdt dommer Brage Sandmoen seg rolig da Petter Vaagan Moens skudd ble stoppet av hånda på en forsvarer. Men da et Ramiro Corrales-frispark drøye 20 minutter før traff hånda på Ole Martin Årst pekte Sandmoen på krittmerket.

Martin Andresen var sikker fra 11-meteren mot Viking sist, og sviktet ikke denne gangen heller. Landslagskapteinen satte ballen utagbart nede i Sead Ramovics høyre hjørne.

- Vanskelig å si om det var straffe. Jeg beskytter ansiktet, og det var det ballen ville gått. Jeg føler dommeren venter lenge før han gjør noe, og dømmer på publikums reaksjon, sa en skuffet Ole Martin Årst i TV-intervjuet etter kampen.

Dermed står Brann med sju seire og to uavgjorte på de første sju hjemmekampene. Men det var flere ting som ikke fungerte for Brann denne vakre julikvelden.

Etter en aggressiv og god åpning viste de at formen langtfra er den samme som da laget kjørte over all motstand tidligere i sesongen. Spissparet Helstad og Winters var både villige og bevegelige, men forsøkene endte som regel i en forvarer, eller de ble vinket av for offside. Men en spiller klarte å skinne i den røde drakta.

DRØMMETREFF: Petter Vaagan Moen gratuleres etter sin fantastiske utlikning. Foto: MARIT HOMMEDAL / SCANPIX
DRØMMETREFF: Petter Vaagan Moen gratuleres etter sin fantastiske utlikning. Foto: MARIT HOMMEDAL / SCANPIX Vis mer

Drømmemål

Petter Vaagan Moen åpnet ikke kampen så altfor godt, og det tok ikke lang tid før det kravstore hjemmepublikummet begynte å rope på Eirik Huesklepp.

Det tente tydeligvis «Mjøsas Beckham.»

Venstrekanten viste gang på gang hvilken fortreffelig skuddfot han innehar, og bare to minutter etter at Yngvar Håkonsen hadde gitt Tromsø ledelsen fikk han betalt.

Et frispark til høyre, på spissen av 16-meteren, ble rullet to meter til siden av Martin Andresen. Vaagen Monen klinte til med yttersida, og ballen gikk nydelig opp i venstre kryss bak en dekket keeper.

- Det var faktisk ganske fint ja, sa den tidligere HamKam-spilleren om kremmerhuset.

Men han måtte innrømme at seieren satt langt inne.

- Vi gjør en middels kamp, og må kjempe hele veien. Det er viktig å ta poeng på sånne dager også, uttalte en glad Vaagan Moen.

Trengte straffe for å vinne

- Det er utrolig viktig å ta ferie med den gode følelsen. Nå har vi Stabæk hjemme neste gang, og kan bare glede oss til den.

Heller ikke de negative publikumsreaksjonene drøye halvannen time tidligere klarte å dempe humøret på banens beste mot Tromsø.

- Det er forståelig at de reagerte, jeg hadde noen dårlige touch. Sånn er det i Bergen, det får jeg tåle. Jeg fikk jo uansett gitt svar på tiltale.

Vaagan Moen kunne økt til 3-1 snaue ti minutter før slutt, men en et glitrende sprang av Ramovic hindret ny nettsus.

- Surt

Tromsø hadde lite å by på offensivt denne søndagen, men kunne knapt fått en bedre åpning.

Halvtimen var spilt da Yngvar Håkonsen ladet kanonen fra 40 meter. Ballen gikk i ryggen på en uheldig Helge Haugen, og gikk i en nydelig nue og inn bak en sjanseløs Håkon Opdal.

Opdal hadde ikke sin mest vriene dag på jobben, og utover scoringa var det lite å gjøre for landslagskeeperen.

Resultatet innebærer at Tromsø har tapt fem av de siste seks seriekampene. Men trener Steinar Nilsen var ikke bare misfornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd med måten vi gjennomførte kampen på. Det er surt at vi ikke fikk med oss poeng, sa han til NTB.

Brann på sin side ligger på andreplass etter halvspilt serie, bare to poeng bak serieleder Stabæk. Om tre uker møtes lagene på Brann stadion, da kan rollene fort være byttet om.

SINT: Ole Martin Årst var lite fornøyd med Branns straffe, og pratet i samme situasjon på seg et gult kort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer