Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Treningsanlegget som fikk Messi til å måpe

Omtales som verdens fineste.

(Dagbladet): «Vi bygger en struktur for fremtiden, ikke bare et lag med stjerner.»

Det uttalte styrtrike Sheikh Mansour (44) etter at han hadde kjøpt Manchester City i 2008. I dag ble den strukturen betydelig styrket, da den offisielle åpningen av det om lag to milliarder kroner dyre treningsanlegget Etihad Campus ble en realitet.

- Messi imponert Anlegget omtales allerede som verdens fineste, og Barcelona-stjernen Lionel Messi var også begeistret da Argentina fikk ta det i bruk i forrige måned. Det forteller Citys argentinske forsvarsspiller Pablo Zabaleta, som har uttalt seg om sin nye arbeidsplass til både Daily Mail og The Guardian.

- Jeg har aldri sett noe lignende. Vi kom her med det argentinske landslaget da vi spilte mot Portugal, og spillerne var veldig imponert - til og med Lionel Messi, sier Zabaleta.

Foto: Andrew Yates / Reuters
Foto: Andrew Yates / Reuters
Foto: Oli Scarff / AFP / Scanpix
Foto: Oli Scarff / AFP / Scanpix
Foto: Oli Scarff / AFP / Scanpix
REUTERS/Andrew Yates
Foto: Oli Scarff / AFP / Scanpix
Foto: Oli Scarff / AFP / Scanpix

- Når du ser alle bygningene og tingene, er det bare fantastisk, forteller Zabaleta.

Har alt Totalt rommer det enorme treningsanlegget blant annet 16,5 fullskala fotballbaner, en egen stadion for akademi- og damekamper med plass til 7000 tilskuere, en innendørshall med kunstgressunderlag, 80 ovenattingsrom og tre gymsaler.

- Vi sover her natten før kamper, noe som er bedre enn å bo på hotell. Fasilitetene - garderoben, spaet, til og med kantinen - er fantastiske. Alt du kan tenke deg er her. Som spiller kommer du hver dag og tenker at du heller vil være her enn hjemme i huset ditt, sier Zabaleta.

Også ungdomsavdelingen vil dra nytte av det nye anlegget, for to tredeler er forbeholdt klubbens akademi. Framover vil talentene kunne utvikle seg i omgivelser skreddersydd for en fotballspiller.


Det håper City vil bidra til at flere unggutter etablerer seg på det øverste nivået i fremtiden. Siden Mansour kjøpte klubben for seks år siden, har eieren fremdeles til gode å se en egenutviklet engelsk spiller debutere på A-laget.

FORNØYDE Både City-manager Manuel Pellegrini og styreformann Khaldoon al-Mubarak var glad da klubbens nye anlegg ble offisielt åpnet i dag. Foto: Oli Scarff / AFP / Scanpix
FORNØYDE Både City-manager Manuel Pellegrini og styreformann Khaldoon al-Mubarak var glad da klubbens nye anlegg ble offisielt åpnet i dag. Foto: Oli Scarff / AFP / Scanpix Vis mer
BLE IMPONERT: Lionel Messi fortalte Pablo Zabaleta at han var imponert over treningsanlegget til Manchester City da Argentina tok det i bruk forrige måned. Foto: Marcos Brindicci / Reuters
BLE IMPONERT: Lionel Messi fortalte Pablo Zabaleta at han var imponert over treningsanlegget til Manchester City da Argentina tok det i bruk forrige måned. Foto: Marcos Brindicci / Reuters Vis mer