Treningsdagboka: Lørdag

Hareide brukte mye av dagens trening på forsvarsarbeid.

MÜNCHEN (Dagbladet.no): Lørdagens trening ga et bilde av hvordan Åge Hareide ser for seg laget som skal spille mot Moldova på onsdag. Under forsvarsdrillingen startet han med André Bergdølmo, Erik Hagen, Claus Lundekvam og John Arne Riise bak, med Thomas Myhre i mål.

Seinere ble Hagen erstattet av Vidar Riseth, men det er nok trolig Panzer-Hagen som starter den viktige kvalifiseringskampen.

Under forsvarsdrillingen besto midtbanen av Jan Gunnar Solli, Magne Hoseth, Tommy Svindal Larsen og Morten Gamst Pedersen. Også det en sannsynlig variant på onsdag.

På det angripende laget spilte først John Carew og Azar Karadas på topp, før Hareide satte inn Steffen Iversen og Sigurd Rushfeldt.

Sistnevnte duo kan fort starte på onsdag, dersom Hareide mener Steffen

er i god nok form.

Kjører inn forsvaret

Oppvarming: Lett jogging rundt banen, og så et utvidet firkantspill hvor veggene også hadde en medspiller i midten. Hareide og Stig Inge Bjørnebye pisket opp innsatsen i hver sin firkant. Etter dette avsluttet de oppvarmingen med noen spurtøvelser.

FIREREN KLAR? André Bergdølmo, Vidar Riseth, Claus Lundekvam og
John Arne Riise instrueres av Åge Hareide. Men Erik Hagen spilte mest
i den bakre fireren i dag, og starter trolig i stedet for Riseth. Foto: Stian Haraldsen
FIREREN KLAR? André Bergdølmo, Vidar Riseth, Claus Lundekvam og John Arne Riise instrueres av Åge Hareide. Men Erik Hagen spilte mest i den bakre fireren i dag, og starter trolig i stedet for Riseth. Foto: Stian Haraldsen Vis mer

Spillseksvens 1: Spill mot ett mål, for å drille den defensive delen av spillet. Thomas Myhre sto i mål, og foran seg hadde han Bergdølmo, Hagen (Riseth), Lundekvam og Riise. Det angripende laget fikk beskjed om å slå lange baller enten mot forsvarslinja, eller i området rett foran.

Slik forsvarstrening fører sjelden til mange mål, og det ble det heller ikke her. Samtidig med dette drev de spissene som ikke deltok (først Iversen og Rushfeldt, og så Karadas og Carew) avslutningstrening.

Målfattig

Spillsekvens 2: En relativt smal bane, og spillerne hadde bare lov til å bruke to berøringer i den første delen - men fikk fritt spillerom av Hareide den siste delen.

Gult lag: Johnsen - Basma, Riseth, Hangeland - Karadas,

Andersen, Rudi, Kvisvik - Carew.

Sort lag: Borch - Hagen, Lundekvam, Bergdølmo - Gamst Pedersen,

Hoseth, Svindal Larsen, Riise - Rushfeldt.

Mål: Bare ett mål, og det kom fra Gamst\'n, på straffespark.

Etter halve kampen gikk John Arne Riise av banen, etter å ha fått seg

en liten smell i lysken.

Rudi varmet mer enn sola

Treningens høydepunkt: Det er trangt om plassen under den første spillesekvensen, men det har ikke noe å si for Petter Rudi. Han får en lang ball over seg, tar den elegant ned med skotuppen og dunker ballen opp i nettaket. Slike mål varmer mer enn påskesola som i dag skinte over Sportschule Oberhaching.

Skadesituasjonen:

Jan Gunnar Solli trente som vanlig den første halvdelen, men ga seg tidlig. Han sliter litt med en vond legg, men det skal ikke være alvorlig. André Bergdølmo var i går litt stiv, men trente for fullt i dag.


Daniel Braaten
tok det nok en

gang rolig, og holdt på for seg selv.


Thomas Myhre
spilte under

den første spillsekvensen, men hvilte skulderen etter dette.


John Arne Riise
fikk seg en liten smell i lysken, men det skal ikke

være mer enn litt is, et varmt bad og massasje kan lege.


Steffen Iversen
slapp den siste delen av treningen siden han spilte kamp for Vålerenga i går.


Ståle Stensaas
fikk en lårhøne på fredag, og trente bare forsiktig.

- Jeg føler vi har kontroll. Ståle er nok i full gang igjen enten i morgen eller i hvert fall på mandag. Daniel har vist fin framgang, og er nok med på deler av spillsekvensene på søndag, sier landslagslege Thor Einar Andersen til Dagbladet.no.