Treningsdagboka: Søndag

Med mål skal Norge vinne.

MÜNCHEN (Dagbladet.no): Under gårsdagens økt på Sportschule Oberhaching trente landslaget på forsvarsspill. I dag var det stort sett den offensive delen som sto i fokus. Åge Hareide kommer trolig til å drille dette også i dagene som kommer.

For i Moldova må Norge skape sjanser og score mål.

Bevegelsestrening

Oppvarming: Lett jogging rundt banen i noen minutter for å få kroppen i gang. Deretter spilte to lag i en stor firkant (nesten en halv bane). Alle spilte inni firkanten, bortsett fra Thomas Myhre og Espen Johnsen som sto på hver sin kortside og fungerte som vegger utespillerne fikk poeng for å bruke.

Spillerne hadde maks to touch, og dette krevde stor bevegelse - noe som også blir viktig mot et hardtmarkerende Moldova.

Oppvarmingen ble avsluttet av forskjellige småspurter, ledet av Stig Inge Bjørnebye.

Oppspillsfasen

Åge Hareide plukket ut et lag bestående av Myhre - Bergdølmo, Hagen, Lundekvam, Stensaas - Solli, Svindal Larsen, Hoseth, Gamst Pedersen - Iversen, Rushfeld. Dette laget likner på det som trolig kommer til å starte på onsdag, bortsett fra at Riise da kommer inn for Stensaas.

Disse 11 drillet den offensive oppspillsfasen mot resten av troppen.

Det andre laget spilte med tre midtstoppere og fem på midtbanen, den samme defensive formasjonen Moldova har brukt tidligere.

I den første delen kom Hareide med innspill og korreksjoner mellom hvert tredje-fjerde angrep, mens mot slutten spilte de lengre sekvenser hvor de også skulle vinne ballen tilbake hvis de mistet den.

Det ble bare scoret ett mål; en flott heading av Iversen etter et minst like flott innlegg fra høyrefoten til Solli.

Defensiv dødball

Den siste delen av treningen ble brukt til å terpe på markeringer og plassering under defensiv dødball. De som tidligere på treningen utgjorde det offensive laget, var nå i forsvar.

Christer Basma slo cornere og innlegg, og både Iversen og Rushfeldt hadde defensive jobber i feltet.

Treningen ble avsluttet med et par frispark med mur.

- Hagen, du støter, sa Hareide til Panzer.

- Vi ofrer deg ...

STEFFEN OG SIGURD PÅ TOPP: Under dagens trening spilte Sigurd Rushfeldt og Steffen Iversen på topp. De ser mer og mer ut som spissparet Åge Hareide velger.
SOLLI-ASSIST: Under spilldelen av treningen ble det scoret ett mål. Iversen headet det inn, etter et innlegg fra Jan Gunnar Solli.
RETT I MUREN: Raymond Kvisvik prøvde seg på et frispark, men det var ikke like godt som Andrea Pirlos to forsøk på San Siro i går.