Treningsleir uten bil

I forkant av VM-runden på Kypros i midten av mai skal Petter Solberg (29) på en snau ukes treningsleir. Uten bil!

Subaru-føreren reiser til Kypros fire-fem dager tidligere enn først planlagt for å gjennomføre et stramt treningsprogram med sin personlige trener John Mills.

Mens bilen står i ro, skal Petter slite seg gjennom lange økter med sykling, løping, boksing, svømming og sandvolleyball.

- Det er snakk om økter med rimelig høy puls. De første dagene er hardest. De siste dagene før løpet tyner jeg ikke like steinhardt, for det vil gå utover energien til løpet, sier Petter Solberg til Dagbladet.

All treningen blir registrert på data. Slik måler de framgangen og finner ut hvilke områder han må forbedre seg på.

- Her nytter det ikke å lure seg unna, men det har jeg ikke noe ønske om heller. Det er bare å lure seg selv, sier Petter til Dagbladet.

Tida da en kunne vinne et VM-løp i rally bare på ekstreme kjøreegenskaper, er nemlig definitivt forbi. Uten en god fysisk form er man i dag sjanseløs i toppen.

Slår formel1-førere

- Husk at vi i hver VM-runde skal prestere på topp i rundt 12- 15 timer hver dag i tre dager. Er du ikke i god form, kan kan du glemme å bli bedre enn nummer sju, sier Solberg.

Fjorårets verdensmester trener hver eneste dag. Men får sjelden tid til så omfattende treningsleirer som foran VM-runden på Kypros.

- Jeg tror kalenderen min er justert sju ganger allerede i år, og siste opptelling viser at jeg vil ha rundt 270 reisedøgn i 2004. Med et så hektisk program er det ikke lett å få like gode resultater som andre toppidrettsutøvere. Men jeg klarer meg ganske bra. På den siste testen hadde jeg blant annet bedre resultat enn formel1-førerne i BAR, selv om de har fire måneders pause mellom sesongene, sier Petter Solberg.

Slått av kartleseren

Men den siste testen viste også at Petter scoret lavere enn sin walisiske kartleser Phil Mills på de fysiske målingene.

- Jeg har trent mye styrke etter det, og jeg kan love at det er siste gangen det vil skje. Så på en måte er jeg bare glad for det, for det ga meg et kjempespark bak, smiler Petter Solberg.

Riktig kosthold er like viktig. Petter spiser ingen ting som ikke er godkjent av treneren hans. John Mills bestemmer til og med når nordmannen får lov til å ta seg en kaffekopp.

- Før i tida hadde jeg ikke råd til pølse og hamburger. Nå har jeg råd, men får ikke lov til å spise det...

Millionbutikk

I går overvar han sesongåpningen på Øvrevoll galoppbane - dit han kom for å få presentert de to hestene Honduras og Ihla Grande - som han eier 50 prosent av etter et veddemål med den norske Subaru-importøren Nils Petter Gill.

Begge hestene regnes blant favorittene til både norsk og svensk derby i år. Men rallyføreren blir ikke å se på hesteryggen med det første. Subaru har strenge regler for hva han får lov til og ikke lov til.

- I New Zealand hadde jeg lyst til både å ri og hoppe i strikk, men fikk ikke lov til noen av delene. Det kan virke som om de har fått følelser for meg. Men det spiller ingen rolle. Å være hesteeier er først og fremst en morsom avkobling når jeg en sjelden gang har fri, smiler Petter Solberg.

SPYDEMUSKELBERG: Rallykjører Petter Solberg vil bli enda sterkere<P> fysisk, og skal på en knallhard treningsleir foran VM-runden på Kypros i midten av mai.