Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Treningssjokk i HamKam

Sebino Plaku ble overrasket da han kom til Norge.

• Direkte fra 18.00: Fem kamper i Tippeligaen

(Dagbladet.no) Sebino Plaku (22) hadde to korte treningsopphold i Brann og Vålerenga bak seg da han kom til HamKam i vinter. Likevel ble det en stor overgang for ham.

Alt var annerledes fra det han var vant til i Albania, og det tok litt tid å vende seg til de nye omgivelsene.

- Det var ikke lett i starten. Været, språket, maten, det var litt vanskelig de første ukene. Men nå har jeg det veldig bra. Jeg kjente ingen i begynnelsen, men nå har jeg fått meg venner her, sier Plaku til Dagbladet.no.

Stor fart

Nå er han også på vei tilbake etter å ha vært litt skadeforfulgt gjennom oppkjøringen, og da lysner det for ham i takt med vårens lysere tider. Han har ennå ikke fått sjansen i Tippeligaen, men Plaku føler at han nærmer seg å være 100 prosent klar.

De første ukene var det ikke bare maten og været som satte ham litt ut. Han fikk også et lite treningssjokk.

- Vi trente i to og en halv time og det var jeg ikke vant til fra Albania, men det går bedre nå, sier spissen.

KAMP OM PLASSENE: Sebino Plaku kjemper blant annet med Olivier Karekezis, som her blir gratulert for sitt 2-0-mål mot Viking. Roman Kienast (t.h.) er en annen spisskollega. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
KAMP OM PLASSENE: Sebino Plaku kjemper blant annet med Olivier Karekezis, som her blir gratulert for sitt 2-0-mål mot Viking. Roman Kienast (t.h.) er en annen spisskollega. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

HamKam-trener Arne Erlandsen har stor tro på 22-åringen, som er kjent for å være veldig hurtig.

- Han har bra fart, er flink i boksen og kan bli en overraskelse denne sesongen. Vi er veldig spente på hva han kan stelle i stand, for han er en målscorer som vært innom Albanias landslag, sier Erlandsen til Dagbladet.no.

Konkurranse

- Jeg liker å stikke i bakrommet og håper jeg vil passe inn i HamKams spillestil med det. Det er stor konkurranse om spissplassene her, og vi er seks angrepsspillere. Men vi har forskjellige kvaliteter og jeg visste det kom til å bli tøft å spille seg inn på laget, sier Plaku.

Han forteller at han trente med Brann i fem dager i fjor og at det ble et ukesopphold i Vålerenga.

- Det var greit å få vist seg fram litt, men det er ikke så lett å overbevise på så korte opphold, sier hurtigtoget.

Agenten hans kom i kontakt med de norske klubbene via norske agentkontakter. 22-åringen er strålende fornøyd å ha kommet til det han mener er et godt utstillingsvindu. For målet er som hos de fleste andre 22 år gamle toppspillere å komme til en større liga i Europa.

- Jeg tror jeg har sjansen til det, og veien dit er lettere når du spiller i Norge. Det er ingen som følger den albanske ligaen, men speidere følger med på Tippeligaen. Men nå tenker jeg først og fremst på HamKam og å prestere her, sier Plaku.

TUNGT I STARTEN: Sebino Plaku legger ikke skjul på at det var vanskelig å finne seg til rette i starten av HamKam-oppholdet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media