Trent og dopet i USA. Klar for Russland i OL

Velkommen til den skitne toppidretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOPINGDØMTE Yulia Efimova er ung, vakker og Russlands desidert beste svømmer. Alt dette har gjort henne til en av frontfigurene i den russiske kampanjen for å få flest mulige av idrettsutøverne sine på plass i OL i siste liten.

Når Yulia starter i forsøket på 100 meter brystsvømming i kveld, er dette derfor nok en prestisjeseier for russisk sport i den pågående kampen om hvordan beskytte internasjonal idrett mot svindel.

Samtidig er det en seier til ettertanke. For denne svømmestjernen er trent og dopet i USA.

SOM verdens ledende svømmenasjon tiltrekker USA seg naturlig de beste utøverne. Yulia dro dit allerede i 2011, bare 19 år gammel og ble en del av elitesatsingen til Trojan Swim Club ved University of South California i Los Angeles.

Og her skal du ikke la deg lure av navnet; svømmeklubben Trojan med sin faglig anerkjente trener Dave Salo har hatt dopere som elever både før og etter russiske Yulia kom på besøk. I forbindelse med OL 2008 måtte Jessica Hardy trekke seg fra den amerikanske troppen etter å ha avlagt positiv test, og i går ble Yulia klargjort for Rio-start sammen med to russiske medstudenter fra Trojan med tvilsom dop-CV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer