Tribunebråk i VM-semifinalen

Men Lyn-spillerne sendte Nigeria til finalen.

(Dagbladet.no): Det var tildels stygge scener under VM-semifinalen i U-20-VM i fotball i Nederland da Nigeria slo ut Marokko 3-0 i kveld. De marokkanske tilhengerne kastet flasker og andre gjenstander inn på banen under kampen, og flere spillere var tydelig skremt av det som skjedde.

Blant annet fikk Nigerias keeper en colaflaske slynget mot bakhodet. Den bommet med få centimetre. Derfor valgte det nederlandske politiet å arrestere flere tilskuerer underveis i kampen også, og kampen utviklet seg etterhvert til en farse.

Grei seier

banen derimot, fikk de unge stjernene briljere. Høyt tempo, og fantastiske ballegenskaper var fellesnevneren for alle de 22 aktørene. Og Nigeria halte til slutt i land en vel fortjent seier.

Først banket midtstopper Taiwo inn et langskudd etter en nydelig opprulling fra høyre, før Adefemi drepte all spenning i kampen med sin 2-0-scoring.

Lyn-spilleren John Obi Mikel serverte Adefemi et perfekt slått hjørnespark på bakre, og Adefemi var overlegen i lufta mot sin noe småvokste oppasser.

Og så var det tid for Lyns andre representant å presentere seg. Nok et nydelig angrep ble avsluttet med hodet etter retur fra keeper. Enkelt for Chinedu Ogbuke, men vakkert angrepsspill.

Møter Argentina

TRIBUNEBRÅK: Semifinalen mellom Nigeria og Marokko ble skjemmet av fans som kastet gjenstander fra tribunen. Her følges en sint marokkaner ut av stadion av sikkerhetsvaktene. Foto: Scanpix
TRIBUNEBRÅK: Semifinalen mellom Nigeria og Marokko ble skjemmet av fans som kastet gjenstander fra tribunen. Her følges en sint marokkaner ut av stadion av sikkerhetsvaktene. Foto: Scanpix Vis mer

I den andre semifinalen slo Argentina erkefienden Brasil 2-1. Pablo Zabaleta avgjorde for Argentina på overtid, og dermed møter Obi Mikel og Ogbuke argentinerne i finalen.

U20-VM spilles i Nederland.

ROET NERVENE: Taye Taiwo scoret det første målet for Nigeria, og takket høyere makter for det.
GOD KAMP: Lyn-spiller Chnedu Ogbuke spilte en god kamp mot Marokko, og scoret det tredje målet for Nigeria.