Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tribunebråket var planlagt

- Det så organisert ut, sier Hammarbys sikkerhetsansvarlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kampen mellom Hammarby og Djurgården i går ble stoppet da tilskuere kastet bengalske lys på banen og forsøkte å storme banen.

Flere ting tyder på at bråket var planlagt og ble utført på ordre, tror man i Sverige.  

- De bestemte seg for å forsøke å avbryte kampen, og det så organisert ut, sier Hammarbys sikkerhetsansvarlige Peter Thunell til Aftonbladet.

Politiet og sikkerhetsvaktene fikk en slags kontroll på situasjonen, men dommer Martin Ingvarsson valgte til slutt å avbryte kampen for å hindre at det utartet.

Den tidligere Stabæk-spilleren Petur Marteinsson spiller nå i Hammarby. Islendingen forteller at han fikk «merkelige signaler» fra en supporter han møtte allerede i helga.

- Han ga meg disse signalene, og det føltes som han mente at det skulle smelle. Jeg spurte om de skulle begynne å slåss, men da sa han bare «sånt tar vi oss av før og etter kampene». Jeg trodde virkelig ikke det skulle utarte sånn som dette, sier Marteinsson.

Det kunne også se ut som bortefansen på Söderstadion hadde en aning om hva som var i vente.

Aftonbladet har et bilde av Djurgården-fans som ruller ut et banner der det står «I dag døde myten». Ifølge avisa spiller det på Hammarbys rykte som «trivlige Bajen». Bajen er kallenavnet til Hammarby.

- PLANLAGT: Hammarbys sikkerhetsansvarlige mener det som hendte på Söderstadion i går kveld ble gjort på ordre. Foto: Scanpix
- PLANLAGT: Hammarbys sikkerhetsansvarlige mener det som hendte på Söderstadion i går kveld ble gjort på ordre. Foto: Scanpix Vis mer