Fotball-VM

Tribunelyd på boks skal forberede Norges landslag til VM

Det var tomme tribuner på Ullevaal, men øredøvende tribunelyd da Norges kvinnelandslag i fotball fortsatte VM-oppkjøringen torsdag.

FORBEREDER SEG: De norske jentene har allerede vært samla ei lita uka. Snart er det avspark i VM. Foto: NTB/Scanpix
FORBEREDER SEG: De norske jentene har allerede vært samla ei lita uka. Snart er det avspark i VM. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jubel, taktfaste rop og piping avløste hverandre, hele tiden mot den generelle støyen fra tribuner fylt med titusener av tilskuere. Alt ble styrt fra en laptop på indre bane, koblet til høyttaleranlegget.

- Dette er noe vi har planlagt en stund. Med hjelp fra NRK har vi fått tak i lyd fra en kamp, og i dag prøvde vi å gjenskape en lydkulisse som ligner det vi kommer til å møte i Frankrike, sier landslagssjef Martin Sjögren til NTB.

- Vi prøver å gå gjennom alle aspektene som ikke er hverdag, og det er ikke mange ganger disse spiller foran fulle tribuner. Det stiller blant annet andre krav til kommunikasjon. Det er enkelt å kommunisere når det er stille, men når det ikke går å gjøre det verbalt, må man forsøke andre måter. Det fikk vi god trening på i dag, fortsetter han.

Tommel opp

Forsøket fikk tommelen opp fra spillerne.

- Det er lurt, for du merker med en gang hvor vanskelig det blir å kommunisere, sier tredjekeeper Oda Bogstad til NTB.

- For en keeper er kommunikasjon ekstremt viktig, og det er tydelig at vi må være forberedt på andre løsninger enn hjemme i Toppserien. Der er det sjelden mye lyd, selv om jeg håper det skjer i framtiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer