Tribunesliter-Thomas reddet Norge

LUGANO (Dagbladet): Som Norges beste kan Thomas Myhre dra fra tribunen på Goodison Park til fast jobb på Grefsen Stadion. - Jeg snakket med Per Egil Nygård i Kjelsås tirsdag kveld. Han fikk alle telefonnummerne mine og vi skal prate mer i helga, sier Thomas Myhre til Dagbladet.

I dag reiser Thomas Myhre hjem til Liverpool. På Everton-treninga i morgen forlanger han et klart svar om framtida fra manager Walther Smith.

Og går det som alle tror - at drømmen om fortsatt spill i Premier League bare blir med det, en drøm - kan Thomas Myhre fort ende med vår-jobb i norsk 1. divisjon.

Fordi alternativene ikke finnes pr. dato.

- Som sagt, jeg og Kjelsås skal snakke mer, sier Thomas Myhre.

- Men før det må jeg altså avklare med Everton. Og så må jeg ha en samtale med Nils Johan (Semb) og Erik (Thorstvedt). Det er jo ikke helt uvesentlig hva de mener.

Keeper i toppform

I Dagbladet i går sa både Semb og Thorstvedt at Kjelsås og norsk 1. divisjon er å foretrekke framfor reservelagsfotball i England. I går kveld så de at Thomas Myhre ikke har mistet noe på to uker uten matchtrening. Men to uker til, og kanskje enda to, kan bety trøbbel for Everton-reserven.

Fordi målet er å spille for Norge i EM.

For treige for EM
For treige for EM Vis mer

Får han sjansen og utøver yrket sitt som her i Lugano, må eventuelle EM-baklengsmål tildeles dem som fikk skylda i går - forsvarsspillerne. I sin sjuende kamp for Norge spilte nemlig Thomas Myhre tilnærmet prikkfritt og til åtte på spillerbørsen. For det er ingen billig metafor at Thomas Myhre reddet landslaget i går kveld.

Han gjorde nemlig det.

Med armer og bein.

Forsvaret sviktet

- Jeg har i hvert fall aldri hatt så mye å gjøre på landslaget. I løpet av alle de sju kampene jeg har spilt. Så sånn sett var det et bra tidspunkt for meg å få sjansen. Jeg føler at jeg fikk vist meg fram, sier Thomas.

Men du er ikke keeper hvis du ikke er misfornøyd med noe. Og sjøl om du har spilt godt, så svir det med to baklengsmål.

- Jeg kunne ikke tatt noen av dem, sier Thomas Myhre. - Uten at det er noen trøst. Men laget som helhet fungerte ikke i denne kampen. Vi var ikke så bra som vi pleier å være bakover.

Og:

- De første ti minuttene var katastrofale. Da sleit vi skikkelig. Og på 2- 1 etter pause, da vi følte vi eide kampen, gjorde vi den klassiske tabben. Å slippe inn baklengsmål rett etter at vi sjøl hadde scoret.

Og det kunne blitt flere om ikke Thomas Myhre hadde stoppet Sveits. To ganger var de dønn aleine. Begge gangene gjorde Norges sistemann seg svær og uovervinnelig.

- Det satt bra, det er ikke mer å si om den saken. Sjøl om sammenlikningsgrunnlaget ikke er all verden, er det min beste landskamp.

- Og et klart signal til Frode Olsen om at det er konkurranse på keeperplassen?

- Jeg håper det. Men én kamp er ikke nok - jeg må fortsette på dette nivået, sier Thomas Myhre.

I glemselen

Ståle Solbakken ga Norge 1- 0 før pause. Han gjorde det med kneet etter at Myggen hadde prøvd å heade en strøken Solskjær-cross i mål. Men etter hvilen, da vi mente vi hadde kontrollen, kom de stygge forsvarsfeil. Først ble Stephane Chapuisat glemt på den lengste stolpen etter et sveitsisk frispark (1- 1). Så - etter at Bent Skammelsrud gjorde 2- 1 fra straffemerket - ble alt glemt (2- 2).

- Dumt det der, sier Thomas Myhre. - Det er jo sånt som ikke skal skje.

Kjelsås kan virke som en håpløs bakevje på vei mot EM. Men - når alle andre veier er blinde kan det være smart å ta det man får.

- Vi får se, sier han det gjelder - noe må i hvert fall skje. Men før det skal jeg hjem på hotellet og spille av telefonsvareren min. Jeg håper noen i Barcelona eller Real Madrid har lagt igjen beskjed...!