Trikot-trøbbel

Lasse Sætre og Eskil Ervik vil ikke bruke de nye skøytetrikotene. De stoler ikke på at de er gode nok.

I første halvdel av sesongen har de norske skøytegutta brukt trikoter med et stoff trener Jan de Kok omtaler som «det fjerde beste». Nye trikoter er blitt laget i ekspressfart til EM, og er en kopi av de som ble brukt i OL. Men bare Petter Andersen bruker den. Ervik og Sætres trikoter var ikke tilpasset bra nok, og dessuten vet man ikke om den fungerer så bra som produsenten sier.

- Det må gjøres nå. Vi må ha de beste trikotene på plass til allround-VM i Göteborg i februar. Jeg bruker den ikke før man har testet skikkelig, sier Sætre.

- Må ordnes

Eskil Ervik mener det er svært viktig at ting ordner seg før VM.

- Vi har for dårlig trikot i forhold til de andre landene. Vi vil ha best mulig utstyr, og forbundet må få ordnet dette før vi skal til Göteborg, sier han til Dagbladet.

Forbundet la ned mye ressurser for å sikre seg best mulig utstyr til OL i Salt Lake. Det var Hunter som laget «super-trikotene», mens man i år bruker Sprinter.

- Hvorfor?

- Vi må tenke økonomisk, og derfor havnet vi på Sprinter som hovedsponsor. Det har også sammenheng med at vi får dem gjennom firmaet Robito - som hjelper oss med å levere andre ting, sier toppidrettsansvarlig i Skøyteforbundets styre, Jon Rangfred Hanssen til Dagbladet.

- Små utslag

Han mener trikot-debatten er blitt blåst veldig opp.

- På en 1500-meter kan du kanskje tjene ett eller ti tideler, så vi snakker ikke om store forskjeller her.

- Men i går skilte det to tideler mellom russeren på sjetteplass og nederlenderen på tredje?

- Jeg mener det er utøveren det står på når alt kommer til alt. Den som er best gjør det også best, sier Rangfred Hanssen, som likevel lover at man skal gjøre alt for å sikre løperne best mulig utstyr til allround-VM.

- Vi skal ha styremøte snart, og da vil dette være en viktig sak. Vi kommer til å kjøre de testene som er nødvendig for å sjekke om trikotene er så bra som vi håper.

- Og hva om de ikke er det?

- Da kommer Sprinter til å gjøre alt for å skaffe oss nye. De vil nok ikke ha på seg at de lager dårlige trikoter, sier han.