Simone Biles

Trikset som «garanterer» VM-gull:- Hun er som ut av en annen verden

Simone Biles landet en ny variant av «The Cheng», som trolig snart får navnet «The Biles». Men veien til toppen har ikke vært enkel.

VERDENS BESTE: Simone Biles holder et skyhøyt nivå i turn, og har til tider vært helt uslåelig. Nå er hun tilbake i konkurransesammenheng. Foto: Tim Bradbury/Getty Images/AFP
VERDENS BESTE: Simone Biles holder et skyhøyt nivå i turn, og har til tider vært helt uslåelig. Nå er hun tilbake i konkurransesammenheng. Foto: Tim Bradbury/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om ei drøy uke starter VM i turn. En av de aller største stjernene – og kanskje den aller største gullfavoritten – er amerikanske Simone Biles (21). Til tross for sin unge alder, har hun allerede fire OL-gull og ti (!) VM-gull.

Amerikanerne har for lengst trykket den 145 centimeter høye jenta til sitt bryst. Mye av grunnen til det, er hennes vinnende vesen.

Laurens van der Hout er Norges nederlandske landslagssjef. For første gang på 12 år skal de norske turnjentene til et verdensmesterskap.

- Biles er som ut av en annen verden. Akkurat nå er ingen i nærheten av hennes nivå, sier han til Dagbladet.

Vanskelig oppvekst

Simone Biles er født i delstaten Ohio. Oppveksten var langt fra enkel: Mora slet med rusmisbruk, og Simone og hennes tre søsken ble satt i fosterhjem. Faren var heller aldri til stede.

Biles' besteforeldre tok seinere over ansvaret for barna, og sørget for at de fikk en god oppvekst. Som seksåring begynte jenta med turn – og trenerne så fort hvilket potensial hun satt inne med.

Som 16-åring debuterte hun som senior. Og allerede i sitt første VM gikk hun helt til topps. Siden har dominansen vært nærmest total. Vi snakker totalt 19 OL- og VM-medaljer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer