Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trillingene Leila, Liina og Lily skriver OL-historie i Rio

Alle kvalifisert for maraton.

TRIO I RIO: Leila, Liina og Lily Luik blir tidenes første trillinger med OL-deltakelse når alle tre stiller til start på maraton i Rio.Foto: REUTERS/Ints Kalnins/NTB Scanpix
TRIO I RIO: Leila, Liina og Lily Luik blir tidenes første trillinger med OL-deltakelse når alle tre stiller til start på maraton i Rio.Foto: REUTERS/Ints Kalnins/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kjønnskvoten for deltakelse i OL-maratonet er maksimalt tre av hvert kjønn. Det er beleilig for de estiske trillingene Leila, Liina og Lily Luik som blir historiens første trillinger som deltar i OL, skriver The Wahington Post

Tvillinger har det vært ganske mange av i OL-historien, men fram til nå har det altså aldri deltatt trillinger. Verken i det samme OL-et, eller i forskjellige OL. 

Målet om å være en trio i Rio nådde de 30 år gamle trillingene da Leila klokket inn på 2.42.11 i Hamburg maraton i april, skriver Washington Post. Dermed var alle søstrene godt innafor OL-kravet på 2.45. 

Begynte sent
I seg selv en ganske oppsiktsvekkende prestasjon hver for seg, siden ingen av søstrene begynte å satse på maraton før de var 24 år gamle.

- Vi har vært ganske aktive siden barndommen, vi elsker å danse, og fordi vi elsker å være i aktivitet ble vi drevet mot toppidrett, sier Lily Luik til nyhetsbyrået Reuters. 

Langt unna medaljer
Det var etter gode resultater nasjonalt i Estland de skjønte at de kunne gjøre noe mer ut av løperdrømmen, forteller de. I friidretts-EM i Zürich i 2014 ble de første trillingpar som deltok i den samme internasjonale konkurransen, og da Leila kvalifiserte seg til OL i Hamburg ble det klart at søstrene Luik løper seg inn i de olympiske historiebøkene også.

Derimot må de nok se langt etter medaljer når startskuddet går i Rio 21. august. De personlige rekordene til jentene er rundt kvarteret bak vinnertida fra London-OL i 2012.

- Det ville vært stort å vinne medaljer i OL, det er drømmen vår, men vi er nødt til å være realistiske. Det er veldig vanskelig å konkurrere mot de kenyanske løperne. Vi er ikke på samme nivå som dem nå, men om to eller tre år kan vi være det, sier søstrene.  

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!