Trim for eldre

TRONDHEIM (Dagbladet): RBK-Strømsgodset 7- 1. Mini (32) scoret to mål, men publikum ble snytt for dobbelt salto. Etter det andre målet nøyde han seg med å stupe kråke.

Den uvanlige gesten skyldes en annonse i Rosenborgs kampprogram. «Ingenting varer evig! Heller ikke Minis berømte salto,» påstår en av RBKs hovedsponsorer. Og siterer tidligere assistenttrener Bjørn Hansen:

«Saltoen til Mini har blitt lavere for hvert år.»

Som en fleipete protest tro Mini til med en lite luftig variant i går.
- Jeg gjorde det til ære for Bjørn. Den saltoen jeg tok etter den andre scoringen var så lav som du kan få en salto. Neste gang blir det en luftig en, så Bjørn kan se at det går oppover med meg, sier Mini.

Mini tok sin første jubelsalto etter 3- 2 scoringen mot Molde i august 1988. Rosenborg vant kampen 4- 2.

- Siden har jeg tatt salto i 90 prosent av kampene der jeg har scoret. Bare i cupkamper der det ikke har betydd så mye har jeg latt være, sier Mini.

Som karakteriserer utklassingen av Strømsgodset på følgende måte:

- Nå er Rosenborg-spillet mer som normalt. Men vi tar ikke av selv om vi vant 7- 1. Det var ikke noe kjempelag vi møtte. De manglet for mange sentrale spillere.

Sliten etter RBK-kamper

Drammenserne fikk rundjuling på Lerkendal - igjen. På de tre siste kampene i Trondheim har Strømsgodset en målforskjell på 2- 18. Og naturligvis null poeng.

- Strømsgodset fikk kjenne at de har spilt to kamper på rad mot Rosenborg, sier trener Trond Sollied.

Men i går var det ikke bare torsdagens utmattende cupkamp mot trønderne som gjorde Godset til tapere. Det skyldes først og fremst lagets skadekrise: godt over halve laget som spilte mot RBK torsdag sto over gårsdagens kamp. Blant annet nøkkelspillere som Jostein Flo og Sander Solberg.

Det merkes mot et Rosenborg-lag på strak vei mot toppformen.

- Sollied har rett

Men SIF-trener Dag Vidar Kristoffersen er uansett enig med kollega Sollieds teori: det koster så mye å spille mot RBK at det merkes i de neste kampene.

- Jeg tror Trond har rett. Det er veldig utmattende å holde seg oppe gjennom nitti minutter mot Rosenborg. Man blir sliten i hodet og gjør feil som man ikke gjør mot andre motstandere, mener Kristoffersen.

- Sjekk hvor ofte lagene som har spilt mot oss går på en smell i den neste kampen, sier Sollied til Dagbladet.
En god del av årets Tippeliga-resultater bekrefter RBK-trenerens teori. For eksempel:

  • Sogndal gikk på trynet mot Stabæk (1-5) få dager etter at de slo Rosenborg.
  • Vålerenga spilte svakt og tapte i Tromsø etter at de hadde møtt RBK.
  • Viking sløste med sjansene og tapte hjemme mot Tromsø en uke etter kampen på Lerkendal.
  • Molde berget i land et heldig 2- 2-resultat hjemme mot Tromsø etter at de hadde vunnet på Lerkendal.

Og:

- Disse resultatene er ikke tilfeldige, mener Trond Sollied.

Med ett unntak er det Tromsø som i vårsesongen har møtt Rosenborgs siste motstander. Trond Sollied mener det har vært en fordel for nordlendingene.
- Jeg tror TIL har spilt mot slitne motstandere, sier Sollied. Om én uke spiller Tromsø mot Strømsgodset på Marienlyst...

<B>HØYT OG LAVT:</B> Mini tok sin sedvanlige jubelsalto etter sitt første mål på Lerkendal i går. Som en fleipete gest mot tidligere assistenttrener Bjørn Hansen ble hans andre mål feiret med rene markkryperen.