Trine: - Vil savne seierspallen

Trine Hattestad bekreftet i dag at hun legger opp som spydkaster: - Det jeg har opplevd har vært helt fantastisk. Alt som vil skje heretter, kommer til å bli en nedtur.

Trine har egentlig tatt avgjørelsen for lengst:

- Jeg bestemte meg for å legge opp i vår. Nå starter jeg en ny epoke i livet, sier hun, men understreker at dette var en veldig vanskelig avgjørelse å ta.

- Men jeg føler at tida er inne til å legge opp. Det er mye bedre å legge opp når alt har vært så bra som i år. Nå avslutter jeg med bra helse. Det er første gang på ti år jeg avslutter en sesong uten albueskade, sier Trine.

Spydkonkurranser er hun ferdig med for godt.

- Spyd er ikke en idrett du bare slenger innom. Nå får de yngre overta. Jeg håper at vi inderlig får fram nye profiler. Det kommer helt sikkert noen etter. Men det kan kanskje ta litt tid, sier Trine.

- Holdt på å sprekke

Det største øyeblikket i karrieren var OL-gullet i Sydney.

- Da var jeg så glad at jeg holdt på å sprekke. OL-gullet kom først i det femte forsøket, sier hun.

- Nedturer har jeg også hatt nok av. Det verste var dopingsaken i 1989 og femteplassen i OL tre år seinere. Da var jeg favoritt, men ble bare nummer fem.

På spørsmål om hva hun vil savne mest, svarer Trine:

- Det må være å stå på seierspallen i store mesterskap og høre nasjonalsangen. Følelsen av å lykkes med noe du har slitt veldig mye for, vil jeg savne. Det samme gjelder lettelsen etterpå, sier Trine.

Over til bedriftsidretten

Om to uker begynner hun i den nye jobben sin i Lindorff.

- Vi skal starte et nytt idrettslag i bedriften. Der for jeg ansvar for trim og velvære. Seinere kan det også bli aktuelt med en jobb for friidrettsforbundet. Men jeg hare ikke tenkt på å bli trener.

- Trine er en av Norges flotteste idrettsautøvere gjennom alle tider. Vi kommer til å savne henne, sier Minerva-leder Bjørn Bergh til Dagbladet.no på gårsdagens pressekonferanse, der Trine fortalte at hun ikke skal fortsette.

Etter at hun hadde bekreftet at hun legger opp, ble Trine overrakt blomster av klubben sin, Minerva, og friidrettsforbundet. Med tårer i øynene tok hun i mot all hederen.

<B>MED TÅRER I ØYNENE:</B> Det er ikke helt enkelt å legge opp som toppidrettsutøver. Med gråten i halsen bekreftet Trine at karrieren er over.