Trine blir ikke frisk

Trine Hattestad blir ikke kvitt halsbetennelsen. Søndag slo streptokokkene henne i bakken på nytt. Nå skal hun gå på penicillin til neste onsdag - dagen før spydkvalfiseringen i Sevilla. - VM blir et sjansespill, sier hun.

Trine var slapp i kroppen, men bestemte seg likevel for å gjennomføre generalprøven før VM i det lokale stevnet på Stovner i Oslo i går. Etter fem teknisk svake kast under 60 meter, fikk hun opp 64,08 i siste omgang. Det er Trines fjerde beste resultat i år. # - Godt å ta med seg dette kastet til Sevilla, sier hun.

Men Trine er oppriktig bekymret ti dager før hun skal på banen i VM-byen. Streptokokkene nekter å slippe taket. De har bitt seg fast i halsen hennes i over tre uker.

- Dette er illsinte saker, sier hun.

Etter den første diagnosen startet Trine straks en standard ti dagers penicillinkur. I uka før NM på Byrkjelo (6.-8. august) fikk hun det første tilbakefallet, og startet en ny sju dagers kur. Trine trodde hun var frisk. Men søndag ble hun kvalm og fikk feber på nytt.

Dobbel dose

I går gikk hun til legen igjen, og fikk foreskrevet kruttsterk medisin.

- En skikkelig dunderkur. Antibiotika av det sterkeste slaget. Jeg skal spise seks tabletter hver dag i ti dager. Det er dobbelt så mye som de første kurene, sier hun.

Trine tåler dosene, men innrømmer at medisinen svekker henne.

- Jeg blir kvalm, og slapp i beina og hodet, sier hun.

Hun har hatt halsbetennelse to ganger før. Begge gangene ble hun frisk etter to penicillinkurer.

Nå håper hun den siste kuren knekker streptokokkene. Hun kaster spydkvaliken uansett om hun er frisk eller sjuk. Men som hun sjøl sier:

Skjermes

- Til nå har sjukdommen blusset opp igjen to-tre dager etter kurene.

Det er tre dager mellom kvalifiseringen og finalen i Sevilla ...

Fram til avreise vil trener Per Erling Olsen skjerme Trine fra utenomsportslige oppdrag.

- Hun trenger ro, sier Olsen, som ikke hadde vært på Stovnerbanen siden han i 1984 kvalifiserte seg til OL i 1984 i siste liten.

Nå tenker han bare på suksess for Trine. Resten av de norske profilene på 90-tallet er sterkt reduserte eller borte. Presset ligger på Trine. Hun bare bli frisk.

- Derfor sier vi nei til ting.

- Jeg kan ikke tenke på dette. Da begynner jeg bare å grue meg og blir gæren i huet, sier Trine. # VM-KUR: Trine Hattestad var fornøyd med sitt sistekast i Oslo i går. Nå satser hun på en skikkelig kur for å bli frisk til VM. - Antibiotika av det sterkeste slaget. Jeg skal spise seks tabletter hver dag i ti dager, sier Trine. # Foto: ESPEN RØST