- Trine er mitt forbilde

BÆKKELAGET (Dagbladet): Anja Andersen hadde med seg VM-gullet i bagen da hun var tilbake på Bækkelaget-treninga i går. Og også med i bagasjen - en klar beskjed til Håndball-Norge: - Skal dere holde liv i gullhåpet, må dere overtale Trine Haltvik til å fortsette.

Anja avslører at de danske gullpiger har en enorm respekt for Trine Haltvik:

- Vi er alltid mer redd for Trine enn for resten av Norge som lag. Hun spiller med hjertet og er utrolig tøff først og fremst mot seg selv, sier Anja.

- Trine er et forbilde for meg, en spiller og en person som jeg ser opp til.

Gullsjanser

Den danske gulljenta er overbevist om at Norges sjanser til å gå helt til topps i et mesterskp avhenger av at flere får de samme holdningene som Trine Haltvik:

- For første gang foran et mesterskap torde noen i håndball-Norge si: Vi går for gull.

- Det var Trine som sa det, og det var tøft gjort. Jeg synes det er stort at hun nå (Dagbladet i går, red.anm.) sier at hun fortsetter på landslaget bare hvis hele laget spiller for gullet.

- For Norges del håper jeg at denne holdningen smitter over på resten av laget. Man må ikke være fornøyd med sølvet. Da blir man en evig taper, sier Gull-Anja.

Alt for BSK

Hun er merket av dramaet i Berlin, drapene på de to danskene fra den herlige heiagjengen, og følelsene før og etter finalen mot Norge.

- Jeg har alle opplevelsene dypt inne i meg, og vet at jeg aldri kommer til å glemme det som har skjedd. Dette VM har forandret meg. Noe slikt vil jeg aldri oppleve igjen, sier Anja Andersen.

Med VM-gullet, det siste som Anja manglet med det danske landslaget, vil verdens beste håndballjente prioritere annerledes i framtida:

- Nå kommer jeg til å satse alt for Bækkelaget. Jeg har ikke gjort meg noen konkrete tanker om framtida med det danske landslaget. Gullsamlingen min er komplett, fastslår Anja.

- Og da er det tida inne for å få Bækkelaget helt til topps.

Vil true Larvik

Det første steget er forsåvidt klart:

- Denne sesongen konsentrerer vi oss om europacupen for cupvinnere. Larvik er favoritt i serien, men de skal ikke føle seg for trygge heller, mener Anja. - Med en frisk Sorina Teodorovic endelig på gang - og Hong på plass i februar - blir vi veldig gode.

Men nå er det jul, og Anja vil helst bare sove.

- Jeg er veldig trøtt. Men jeg har savnet jentene på Bækkelaget. Det er fint å være tilbake, sier Anja og tar VM-gullmedaljen ut av bagen.

- Den har jeg lovet å gi til en venn som har skrevet mange oppmuntrende brev til meg helt siden 1993. Min mor blir nok sint. Hun skjønner ikke helt at jeg kan gi bort gullet.

- For meg er det bare en gjenstand, selv om den er veldig fin.

Anja Andersen
Anja Andersen