Trine er utslitt

Landslagstrener Marit Breivik ser faren for at selv en Trine Haltvik (33) kan bli nedkjørt av håndballen. Derfor har hun fått fri til å stå på ski når håndballjentene samles i Trondheim neste uke.

Trines dagsorden har vært sprengfull med håndball og atter håndball siden oktober i fjor. Etter seier i Polen sist helg, er hennes klubb Byåsen så godt som klar for kvartfinalen i Mesterligaen.

Dermed blir det enda flere kamper på tvillingmoren.

- Landslagsspillere som også er med i Mesterligaen med sine klubblag får barske forhold utover i sesongen. For Trines del kommer den totale situasjonen i tillegg. Hun har jo to barn hjemme.

- Derfor får hun fri fra samlingen straks vi er ferdige med oppsummeringsmøtet om EM onsdag i neste uke, forteller landslagstreneren til Dagbladet.

Kan gå lei

Trine setter pris på avtalen.

- Marit skjønner at jeg kan kan gå lei og bli nedkjørt hvis jeg skal være med på alt både på landslaget og i Byåsen.

- Jeg har ikke hatt en eneste frihelg siden sluttfasen i EM-forberedelsene startet i oktober i fjor.

- Den helga jeg nå får fri fra samlingen er vel den første og siste sjansen til litt avkobling, sier Trine Haltvik.

Ny motivasjon

Hun var en av Norges mest talentfulle alpinister før hun 17 år gammel valgte å satse utelukkende på håndball. Trine var da blant annet med på rekrutteringslandslaget i alpint.

- Jeg elsker fortsatt å stå på ski. Det er en veldig viktig avkobling og en motivasjon for nye økter på håndballbanen, sier Trine Haltvik.

  • Håndballåret 1999 startet for Trine allerede 3. januar med hjemmekampen mot Ikast i Mesterligaen. Sist helg var hun en tur til Polen og mesterligakampen mot Lublin.
  • Neste sesong kan Trine muligens befinne seg i en spansk klubb med litt mindre hektisk kampprogram.

- Jeg bestemmer meg i løpet av februar. Først må vi få klarhet i om Byåsen har råd til å lønne meg som heltidsspiller, sier Trine.

TRENGER HVILE: Etter et travelt halvår er Trine Haltvik beordret på skiferie.