Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trine får 364.000 i erstatning

Trine Hattestad ble i fjor fratatt verdensrekorden på grunn av slurv med dopingtesten. I dag fikk hun 364.000 kroner i erstatning.

Trine Hattestad satte ny verdensrekord med 68,19 meter på et elitestevne i Bergen 28. juli i fjor. Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) strøyk v-rekorden fordi hun ble dopingtestet først dagen etter stevnet.

Trine Hattestad hevdet at hun tapte flere hundre tusen kroner i bonuser på annulleringen.

I dag bestemte Norges Idrettsforbund (NIF), Norges Friidrettsforbund og Norges Olympiske Komité (NOK) at Hattestad skal ha erstatning.

- For at Trine Hattestad ikke skal komme skadelidende ut av denne uheldige situasjonen, har NFIF og NFIF, sammen med Trine Hattestad, funnet en løsning som er akseptert av alle parter. Hun får kompensasjon for sine dokumenterte tap og fordi hun defintivt er kommet helt uskyldig i denne situasjonen. De økonomiske kostnadene bæres av NFIF og NFIF i fellskap, heter det i en pressemelding fra friidrettsforbundet.

Trine Hattestad ble uansett ikke uten v-rekorden lenge. I Roma i slutten av juni kastet hun 68,22, tre centimeter lengre enn rekordkastet som ikke ble godkjent.

  • Det lyktes ikke Dagbladet.no å komme i kontakt med Trine Hattestad i ettermiddag.
VERDENS BESTE: Et knapt år etter å ha fått underkjent v-rekordkastet, viste Trine Hattestad på nytt hvem som er best - ved å kaste enda lengre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media