Trine får dobbel bonus

Trine Hattestad får likevel bonus for verdensrekorden fra Bergen i fjor sommer. Ettersom hun satte ny rekord igjen fredag kveld, blir det nå dobbel bonus for Hattestad. - Jeg antar at det økonomiske kravet blir cirka en halv million kroner, sier Trine.

- Friidrettsforbundet har gitt signaler på at jeg får erstatning for at det ikke ble foretatt dopingkontroll etter rekordkastet på 68,19 meter, bekrefter Trine Hattestad til Dagbladet.

Og leder i Norges Friidrettsforbund, Anne Thidemann, lover å se på saken når Trine har dokumentert tapet.

- De fleste utøvere har sponsorkontrakter som knyttes opp mot rekorder og mesterskap. Trine må sende krav på tapte inntekter til Norges Idrettsforbund. Så vil NIF og vi finne ut hvem som skal betale hva, sier Thidemann til Dagbladet.

Skal ikke lide

- Trine skal ikke bli skadelidende for at testsystemet sviktet. Vi snakker om en utøver som lever av idretten sin. Det er ikke hennes skyld at hun ikke ble dopingtestet.

- Trine Hattestad får det hun har krav på, når hun har dokumentert hva hun har tapt, sier Anne Thidemann.

Trine sjøl er glad for at saken snart er ute av verden.

- Noen må ta skylda for at jeg ikke ble dopingtestet etter rekordkastet. Det var noen som ikke gjorde jobben sin, og for meg er det viktig at samme feilen ikke skjer igjen, sier Trine.

Fredag satte Trine Hattestad verdensrekord i Roma med 68,22 - tre centimeter lenger enn fjorårskastet i Bergen. Den rekorden er det ingen tvil om, heller ikke bonusen.

Enda mer bonus

- Ærlig talt så vet jeg ikke hva verdensrekorden er verdt i kroner og øre. Jeg ble så glad da jeg så resultattavla at jeg ikke tenkte på annet enn hva jeg presterte. Bonuser en én ting. Noe annet er det å vite at du er best i verden akkurat nå. Jeg har aldri vært bedre, og jeg sammenlikner fredagens kast med min tidligere bestenotering på 72,12 meter med den gamle spydtypen. Dette var omtrent like bra.

- Jeg har aldri hatt noen offisiell verdensrekord før. Derfor er det spesielt moro at den nå er min. Bonusen kommer når den kommer, sier Trine Hattestad.

DOUBLE UP: Trine Hattestad satte fredag kveld ny verdensrekord.