Trine får hjelp av familien

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Trine Hattestad (33) har familien sin stasjonert rundt tre timer unna Olympiastadionen i Sevilla. Det er et godt tegn: - Jeg har et dagligdags liv når de er med, og resultatene blir ofte bedre, sier Trine Hattestad.

De gangene tobarnsmoren ikke har med seg mann og barn har hun en tendens til å kjede seg.

- Det er bedre å ha et liv som normalt, forklarer Trine. Rett etter morgendagens kvalifisering i spyd drar hun ned til Marbella for å være med familien. Lørdag bærer det igjen tilbake til Sevilla for å lade opp til søndagens spydfinale.

Tidlig ferdig

For å kvalifisere seg direkte til spydfinalen, må Trine kaste over 61 meter. Klarer hun å gjøre dette i første kast, kan Trine straks pakke kofferten og dra tilbake til familiehyggen.

- Jeg håper det går greit og at jeg blir tidlig ferdig, sier Trine. Til tross for at hun har tatt medisiner for streptokokker den siste måneden, føler hun at VM kan bli en suksess for hennes del.

- Jeg synes det ser bra ut, smiler VM-vinneren fra 1997.

I rute

Trener Per Erling Olsen har også stor tro på at Trine er i rute.

- Jeg tror ikke hun har tapt så mye på sykdommen. Hun har vært litt slapp på grunn av medisinene, men hun har så mye trening i kroppen at 3-4 dager uten trening ikke er noe problem, sier Olsen til Dagbladet :på nettet.

Han tror at gullvinneren i Sevilla må kaste rundt 68 meter.

- Det blir tøft, men Trine er god for dette, sier den tidligere spydkasteren.

Lengter

Trine har ikke brukt spydet siden fredag i forrige uke. Da havnet spydet på 66 meter.

- Hun har ikke kastet noe her nede. Nå skal hun lengte etter å kaste. Det gjør hun nå, gjør, smiler Olsen.

LYSE UTSIKTER: Trine Hattestad er optimistisk i Sevilla, til tross for streptokokk-problemer.