Trine feiret med Joachim og Robin

SYDNEY (Dagbladet.no): - Sove kan jeg og guttene gjøre i morgen, sier Trine Hattestad og lar Joachim (10) leke med gullmedaljen hun fortsatt har hengende rundt halsen.

Minstemann Robin sover på Trines fang. Fireåringen ble vekket av mamma på vei hjem fra medaljeseremonien.

Klokka er snart to om natta i Australia. Trine har samlet venner, trenere, støttespillere og venner på en hotellveranda i Sydney. Og barna selvsagt.

- Klart jeg måtte ha de her. Robin har spurt etter meg siden i går. Jeg har ikke sett dem i dag, smiler Trine.

Trine er på Anders Hattestads hotell. Her bor også Trines pappa Ulf Solberg. Sjøl har Trine bodd i deltakerlandsbyen den siste uka.

Hotellet er prydet med norske flagg, og Trine har på seg hvit genser og hvitt skjørt. Det er duket for gullfest. Sprudlende drikke flyter i glassene.

Gjestene har ventet i snart to timer. Trine måtte innom både dopingkontroll og offisiell presskonferanse før hun fikk satt seg i drosjen fra Olympiaparken.

- Gleder jeg meg til å slappe av med gode venner, sier Trine.

Tidligere i dag gikk Anders Hattestad tur i parken med guttene mens Trine kastet. Han trodde ikke noen av dem hadde nerver til å følge med direkte.

OL-vinneren sjøl vil vente med å bestemme seg for å satse videre. Ektemannen vil ikke bry seg.

- Det får hun finne ut av sjøl, sier han.

Sjøl har ikke Trine tanker for annet enn feiringen av gullet.

- Nå får vi nyte dette øyeblikket sammen. Jeg er så glad, sier hun.

FEIRET: Trine Hattestad feiret OL- gullet sammen med familien. Her er det minstesønnen Robin som beundrer mammas gullmedalje, mens Joachim sitter i bakgrunnen.