Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trine fikk bank

For første gang på snart to måneder måtte Trine Hattestad se seg slått i en spydkonkurranse. 66.73 meter holdt ikke mot russiske Tatjana Shikolenkos lykketreff på 67.20 meter. Likevel var Trine kjempefornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er veldig bra, det. To ganger over 66 meter er helt topp, sier Trine til Dagbladet, som før stevnet i går fryktet en utladning etter mange konkurranser.

For Trine betyr derfor gårsdagens nederlag bare at hun må vinne de resterende Golden League-stevnene i Brüssel 25. juli og Berlin 1. september for å dele potten på 50 kilo gull. Stort mer betyr det ikke. For Trine viste stabil form.

- Men litt irriterende å tape seieren når hun bare får opp ett bra kast, sier Trine.

Slik kastet Trine: 66.73 - 62.86 - 64.84 - 65.75 - dødt - 66.12.

Shikolenko kastet seg opp på andreplass på verdensstatistikken med 67.20 meter i første omgang. Resten av serien hennes besto av to døde kast, ett sto hun over og de to gyldige, foruten vinnerkastet, var på 60.83 og 62.24 meter.

Mindre press

Under NM i Steinkjer klaget Trine Hattestad på slitasje. Hun mente det tøffe presset fra arrangørene ble vanskeligere og vanskeligere å stå imot.

Etter andreplassen i går får Trine det lettere i de to siste stevnene før avreise til Sydney. Shikolenko tok også seieren da Trine ble nummer fem i Paris 23. juni.

- Litt bra at dere der hjemme nå ser at det er lett å tape. Dette kan skje i mesterskap også det, sier Trine.

I går slikket hun sårene på banketten sammen med den svenske lengdejenta Erica Johansson.

Trine har denne sesongen inngått et formelt samarbeid med den svenske manageren Daniel Wessfeldt. Han samarbeider igjen med Norges forbundsmanager Håkon Särnblom.

Dropper Tønsberg

- Hun reiser sammen med oss. Erica, Kajsa (Bergqvist, svensk høydestjerne, red.anm). Det virker motiverende på Trine. Tidligere har hun reist mye aleine, sier Wessfeldt.

- Det er veldig moro det. Motiverende å være flere, sier Trine.

Wessfeldt hjelper også Trine med flybilletter og praktiske forhold. Men økonomien styres av andre. Trine håver denne sesongen inn mange millioner kroner i premiepenger og bonus. Disse går rett inn på friidrettsforbundets fond.

Wessfeldt og Trine har også begynt å diskutere samarbeid neste sesong.

- Ja, det har vi, bekrefter Wessfeldt.

PS: Trine har bestemt seg for å droppe stevnet i Tønsberg kommende tirsdag.

- Jeg kutter ut det stevnet for å lade opp til de to siste Golden League-stevnene, sier Trine Hattestad til Dagbladet

TAPTE: Trine Hattestad fikk sitt første spydnederlag på to måneder.