Trine går for 70

Trine Hattestad kastet 64,44 og noterte årsbeste under et «spydkarneval» i Karlstad i går. Resultatet er bare meteren bak årsbeste i verden.

- Dette er virkelig stor framgang fra sesongstarten i Florø, sier trener Per Erling Olsen, etter gårsdagens stevne i Sverige.

- I Florø ville hun vise seg fram og brukte mye krefter, men hun kastet dårlig teknisk. I går var hun avslappet og følte ikke noe press. Dermed var også teknikken mye bedre.

Opp mot 70

- Hun hadde fem kast over 60 og tre kast over 62 meter, og hun var veldig godt fornøyd, sier en minst like godt fornøyd trener.

Olsen er ikke i tvil om at Trine kan kaste lenger enn i fjor. Den meget omdiskuterte verdensrekorden som ble annullert etter for sen dopingkontroll i Bergen i juli fjor, viste 68,19.

- Hun kommer til å slå den rekorden i år. Hadde det ikke vært for sykdom, hadde hun gjort det i fjor.

- I år kan hun kaste opp mot 70 meter, sier Olsen.

God albue

I løpet av sesongen skal Trine stille i hele 18 konkurranser, inkludert OL, men trener Olsen er ikke bekymret for Trines ofte omtalte albue.

- Trine har tidligere brukt betennelsesdempende tabletter på denne tida av sesongen, men det har hun ikke hatt behov for i år.

- Hun er bedre enn tidligere sesonger, men skulle problemene komme, må vi justere programmet underveis, sier Olsen.

Kommende helg møter Trine Hattestad hele verdenseliten under Golden League-stevnet i Paris. Olsen forventer mer tenning og fullt trøkk fra Norges kanskje største medaljehåp under OL i Sydney.

vivi.skalleberg@dagbladet.no