Trine kan bli mangemillionær

Med full klaff blir Trine Hattestad mangemillionær i 1998. Som eneste norske friidrettsstjerne kjemper hun om skyhøye premiesummer i sommerens Golden League.

Og tro det eller ei: det har IAAF-president Primo Nebiolo æren for.

- Veldig hyggelig, sier Trine til Dagbladet.

Fra Bislett Games 9. juli til Grand Prix-finalen i Moskva 5. september får hun sjansen til å håve inn superpensjonen. Med seier i de seks Golden League-stevnene, samt GP-finalen, drar v-mesteren i spyd inn rundt 8,3 millioner kroner.

Men da må ingen av utøvere i de 11 andre GL-øvelsene vinne storeslem. Den store gulrota er nemlig en million dollar _ 7,5 millioner kroner _ fordelt på de utøverne som vinner rubb og rake.

Men i de utvalgte øvelsene holder knapt andre enn Trine nivå til ei slik seiersrekke.

Fortjener pengene

I fjor vant Trine ti konkurranser på rad fra debuten i Florø 24. mai til tapet i Monaco 16. august. Og utelukker ikke dacapo i Golden League:

- Klart det er mulig. Men da må jeg ha flaks og unngå skader. Den som klarer å vinne alt fortjener virkelig pengene, sier Trine.

Klarer hun ikke storeslem, får Trine uansett feit lønn i år. Med tre seirer og tre andreplasser i Golden League-stevnene kommer hun ut med over 700 000 kroner fordelt på premiepenger og startpenger.

Prima Primo

Ifølge Tom Fremstad, daglig leder i Bislett-alliansen, kan Trine Hattestad takke Primo Nebiolo, den omstridte presidenten for det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Under sist helgs IAAF-møte i Marokko ble Fremstad overrasket over Nebiolos kamp for likestilling i premiesummene mellom kvinnelige og mannlige utøvere.

- Han er visjonær og sto på for at vi skal behandle spyd for kvinner skikkelig og anstendig, sier Fremstad.

- Viktig. Vi legger ned like mye arbeid, sier Trine

SKÅL FOR MER? Med full klaff kan Trine Hattestad tjene 8,3 millioner.