Trine landet trygt

Zaporosje (Ukraina)- Byåsen 22- 23. Etter den dramatiske nødlandingen i Stockholm fredag kveld skaffet Byåsen-jentene seg likevel en flott start i Mesterligaen i går. Trine Haltvik og resten av Byåsen-jentene landet trygt til slutt.

Seiersjubelen i det store Sportspalasset føltes også som en enorm lettelse for det norske mesterlaget. Fredagens besværlige flytur, med sju timers forsinkelse fra Trondheim først og så rett ned i en dramatisk nødlanding på Arlanda, var ikke samtale-tema lenger:

- Jentene taklet alt oppstyret veldig bra, og klarte å konsentrere seg om å spille håndball, sier daglig leder i Byåsen, Arne Hoel.

Mia ute

Men kampen mot Zaporosje startet like uheldig som flyturen: Mia Högdahl ødela tommelen allerede i første spilleminutt.

- Det spredte seg litt usikkerhet med det samme etter at Mia ble skadd, forteller Mias mann og assistenttrener for Norges håndballjenter, Arne Högdahl til Dagbladet.

Hjemmelaget ledet tidlig 3- 0, men anført av Trine Haltvik spilte Byåsen på sin rutine, utliknet til 6- 6 og ledet 12- 10 ved pause.

I andre omgang var trønderne et par mål foran, selv om Zaporosje med over 2500 tilskuere presset hardt mot slutten.

Endelig, Silje

Den 23-årige bakspilleren Silje Bolset sendte Byåsen i ledelsen med 23- 21 seks minutter før slutt og markerte at hun definitivt er tilbake. Silje var en fullgod erstatter for skadde Mia Högdahl og det overrasker ikke landslagstrener Arne Högdahl.

- Jeg og Marit (Breivik) har i lengre tid ment at Silje Bolset kan ha en framtid på landslaget. Men dessverre har Silje knapt vært på banen det siste halvannet året på grunn av en skulderskade.

- Norge trenger gode venstrehendte bakspillere, sier Arne Högdahl.

Bommet

Silje Bolset scoret i alt fem mål. Den tidligere landslagsmålvakten Annette Skotvoll hindret poengdeling da hun reddet et ukrainsk straffekast i sluttfasen. I kampens siste minutt bommet hjemmelaget i tillegg på to klare sjanser.

  • Neste kamp i Mesterligaen spilles kommende lørdag når polske Montex Lublin kommer til Trondheim. Polakkene åpnet lørdag med å slå danske Ikast, med den ferske norske landsslagspilleren Camilla Carstens, 27- 26.