Trine legger opp

Snaut tre uker etter at hun kastet spydet sitt til olympisk gull, går Trine Hattestad ut med beskjeden som har holdt store deler av det idrettsinteresserte Norge i spenning: Hun legger opp.

- Det er bare noen småtterier som skal på plass, sa Trine søndag, og innrømmet at hun hadde bestemt seg «inne i sitt eget hode».

Beslutningen om å legge opp skal Trine ha tatt på eget, fritt grunnlag, skriver Aftenposten i dag.

Norges Fri-idrettsforbund har ikke prøvd å framskynde prosessen eller påvirke Trine til å fortsette. Verken idrettssjef Per Øyvind Mørk eller markedssjef Petter Chr. Svendsen har vært informert underveis. For dem kommer dagens beskjed som en ubehagelig overraskelse:

Norsk friidrett mister sin desidert største frontfigur. Det økonomiske tapet på Trines beslutning om å legge opp, ligger i millionklassen.

På jobb

Trine har kastet sin siste, store spydkonkurranse. I framtida skal hun konsentrere seg om en annen type jobb. Hovedsponsor Lindorrf har lovet gulljenta arbeid. Etter det Aftenposten erfarer, vil Trine begynne å sin nye jobb allerede denne høsten.

Ingen i miljøet rundt Trine ville i går kveld kommentere Trines avskjed med toppidretten. Fra enkelte ble det sagt at «dette har ligget i kortene», og at avgjørelsen fullt og helt er hennes egen.

I ettermiddag innkaller Trine til en pressekonferanse for å fortelle om hvorfor hun nå sier stopp.

Familieråd

- Klart familien har vært med på beslutningen. Man må prate sammen om så viktige ting. Det sa Trine Hattestad til Aftenposten i går kveld. Men hun ville ikke bekrefte at det nå er slutt.

- Nei, jeg sier ikke noe før på pressekonferansen. Det er mest realt at alle får det samtidig. Det er derfor jeg vil gjøre det på denne måten, sier Trine.

Men hun tilla uten å røpe noe:

- Jeg har tatt en avgjørelse jeg er fornøyd med.

Vanskelig

  • Trine Hattestad har kastet spyd i verdenseliten i 16 år. Hun kronet karrieren med OL-gull i Sydney.

Nå er det mannen Anders og sønnene Robin og Joachim som skal få all oppmerksomheten fra Trine.

  • Norges Fri-idrettsforbund holder i disse dager på med å selge en pakke til sponsorene med tanke på samarbeid i fire nye år. Det blir vanskelig å selge produktet uten spydspissen Hattestad.
LEGGER OPP: Trine Hattestad.