Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trine lokkes med fett lønnspålegg

Vinnerkastet på 67.92 meter ga i går Trine Hattestad (34) årets åttende seier på ni konkurranser. Vinner hun OL i Sydney, får hun en lønnsøkning på rundt 500000 kroner. Men da må hun forplikte seg til minst to sesonger til som aktiv spydkaster.

Trine Hattestad er ingen storkrevende friidrettsdiva. Etter seieren i går la spyddronningen seg i baksetet i bilen til ektemann Anders og pappa Ulf. Hun skulle sove seg gjennom sju timer på veien hjem til Svartskog utenfor Oslo.

- Jeg liker å kjøre bil om natta, sier Trine.

Bare OL-gullet mangler før hun har vunnet alt. Sånn sett kan det fort gå nedover etter Sydney. Slikt trekker ikke sponsorkroner på samme måte som Vebjørn Rodal da han slo gjennom med OL-seieren i 1996. Likevel kan Trine tjene på OL-gull.

- Det vil være penger å hente for Trine om hun vinner gull i Sydney. Men da må hun inngå avtaler for to eller fire år, og forplikte seg til å kvalifisere seg til VM neste år og EM i 2002, sier Jacob Lund.

  • Som sponsorsjef for DnB, Vital og Postbanken er han en av Norges mektigste menn innen sponsorvirkomehet.

Tjener to mill.

Etter det Dagbladet erfarer har Trine i dag rundt 500000 kroner i grunnlønn fra sin personlige sponsor, investeringsselskapet Lindorf.

  • Hun får nesten det samme fra utstyrsleverandøren Asics.
  • OL-gull gir rundt 100000 kroner i sponsorbonus.
  • I tillegg kommer lønna gjennom friidrettsforbundets hovedsponsor Telenor.
  • Trine får dessuten premiepenger, noe startpenger og selvfølgelig feite bonuser for verdensrekorder (to hittil i år) fra stevnearrangørene.

Totalt kommer Trine til å tjene i overkant av to millioner kroner i år.

Vant i første

- Hun kommer ikke opp på Vebjørn Rodal-nivå. Men hun vil øke inntektene med 20- 25 prosent om hun tegner avtaler for to år, og kvalifiserer seg til VM og EM, sier Lund.

- Som friidrettssponsor håper jeg hun fortsetter. Norsk friidrett trenger et flaggskip som Trine. Men jeg skjønner Trine - om hun legger opp, sier Lund.

Selv er ikke Trine så opptatt av pengene.

Hun bare koser seg på friidrettsbanen.

- Jeg tror ikke jeg har hatt det bedre noen gang, sier hun.

- Har du vært bedre?

- Nei, det tror jeg ikke, sier Trine.

På Bislett sist fredag satte hun verdensrekord med 69,48 i siste omgang. I går fikk hun opp 67,92 i første kast. Bare hun sjøl har kastet lenger i verden. To ganger.

- Jeg legger press på meg sjøl før OL, sier hun.

Litt kresen

Men hun legger press på stevnearrangørene også. Denne sesongen er spyd for kvinner en av øvelsene i Golden League. Det betyr automatisk spydkonkurranser i samtlige av de store friidrettsgallaene. Slik var det ikke i fjor. Da var det knapt spyd for kvinner i de store stevnene.

- Jeg orker ikke en slik sesong til med bare småstevner. Det var helt forferdelig, sier Trine.

Etter 19 sesonger i internasjonal friidrett begynner hun å bli kresen.

- Skal jeg fortsette, må jeg ha store stevner, sier hun.

Bislett-general Svein Arne Hansen tør ikke love spyd i Golden League neste år.

- Men vi gjør kanskje et unntak for Trine, sier Hansen.

TENKER IKKE PENGER: Trine Hattestad tjener over to millioner kroner denne sesongen. Fortsetter hun to år til kan det bli 25 prosents lønnspålegg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media