Trine må tigge

TRONDHEIM (Dagbladet): Håndballstjernen Trine Haltvik må på tiggerferd, i et desperat forsøk på å redde økonomien i Byåsen og sørge for at hun selv får den lønna hun har krav på.

Krisa er så stor hos den regjerende seriemesteren at klubben såvidt har penger nok til å komme seg til Sørfjell/Arendal for å spille serieåpningen kommende søndag.

Byåsen har ikke råd til å sende flere enn 10 spillere og to ledere til Madeira. Der skal det spilles kvalifiseringen til Mesterligaen. Spillerne har ikke fått lønn siden juni.

- Jeg har satt meg i en situasjon hvor jeg er avhengig av den lønna klubben har lovet. Dette blir tøft, sier Trine Haltvik til Dagbladet.

I dag ringer hun rundt til bedrifter som kan være aktuelle sponsorer for Byåsen. Målet er å få inn to,tre hundretusen kroner.

I skyggen av RBK

- Det er tragisk at et lag som er blitt seriemester skal ha det sånn som vi har det. Like tragisk er det at det skal være så stor forskjell på å kaste en ball og sparke en ball, sier Haltvik.

Hun viser til at Rosenborg tjener 40-50 millioner på Mesterligaen mens Byåsen taper hundretusener. Men hun mener ikke at de økonomiske problemene ene og alene skyldes den harde konkurransen med RBK.

- Vi har ikke vært flinke og kreative nok. Det er slik i mange klubber at håndballspillerne er blitt mer proffe, men så har man glemt å profesjonalisere administrasjonen, sier Haltvik.

- Bækkelaget har da penger nok?

- Bækkelaget har hatt underskudd de også, men laget kom seg til E-cupfinalen i fjor. Det hjelper på, sier Trine Haltvik.

Er for snille

Hun ser dessuten en annen stor forskjell på klubbene: Frode Kyvåg.

- Du kan si mye rart om Frode, men han er utrolig flink til å markedsføre klubben sin. Han sørger alltid for oppmerksomhet. I Byåsen skal vi alltid være snille piker. Vi gjør for lite sprell, sier Trine Haltvik.

I dag setter Trine Haltvik seg ned foran telefonen for å ringe rundt til mulige sponsorer.