Trine og Geir skuffet i EM

Trine Hattestad klarte bare fjerdeplass i kvinnenes spydkonkurranse med 63,16 i dag.Heller ikke Geir Moen lyktes i EM. Han ble slått ut i semifinalen på 100 meter etter at han ble nummer fem i sitt semifinaleheat.

Fjerdeplassen til Trine var en gedigen nedtur, men allerede på oppvarmingen skjønte trener Per Erling Olsen og Mørk at hun hadde en dårlig dag.

- Jeg så allerede på oppvarmingen at hun kastet dårlig, og når hun i tillegg fikk seg en skikkelig «trøkk» i første omgang, ble det for mye stress og mas. Hun gikk for 70 meter i hvert eneste kast, men kastingen ble krampaktig, sa Per Erling Olsen til NTB etter spydfinalen.

Strek i regningen

Også friidrettsforbundet Per Øyvind Mørk var skuffet:

- Trine var en av våre fire medaljekandidater. Når hun ikke får det til, som i dag, er det en voldsom strek i regningen. Dette er skuffende for norsk friidrett generelt, sa Mørk.

Trine Hattestad fikk opp 63,16 meter i sitt lengste kast. Hun var vel halvannen meter fra bronseplassen til finske Mikaela Ingberg.

For første gang siden OL i 1992 er Trine Hattestad uten medalje i et stort internasjonalt mesterskap, der hun har vært med.

Moen skuffet

Geir Moen ble slått ut i semifinalen på 100 meter i dag. Han ble nummer fem i sitt heat.

- Jeg er utrolig skuffet. Jeg var sikker på at jeg skulle komme til finalen og har satset mye på 100-meteren, sa en skuffet Moen til NRK.
- Hele jævla sesongen må revansjeres nå, fortsatte Geir Moen.

I morgen har han muligheten. Allerede klokka 11.00 er det forsøk på 200 meter.

Må stole på Hoen

Dagens eneste norske lyspunkt i Budapest var Steinar Hoens innsats i høyde. Hoen hoppet enkelt over 2,24 og viste gode takter foran fredagens høydefinale.

<B>INNFRIDDE IKKE:</B> Trine Hattestad var langt unna pallen i dag. Det er første gang siden OL i 1992 at Trine står uten medalje i et stort internasjonalt mesterskap.<br>