- Trine og Kjersti må skjerpe seg

Kjersti, Tonje og Trine gjør bare ett spillemål hver. Én må kunne forlange mer. Cecilie gjør jobben sin, og kommer bare til å bli bedre utover i mesterskapet.

Fortalt til Halvor H. Byfuglien


AU, AU: Trine Haltvik fikk krampe i begge beina i går. Hun sliter fortsatt for å finne EM-formen.

Huffa meg, dette var ikke bra. Med unntak av et par positive utespillere - Mette Davidsen og Else-Marte Sørlie - og en god Cecilie Leganger er det ikke tvil om at Norge sliter. Og det skyldes først og fremst rytmen i spillet. Flyten og timingen mangler. For å løse dette problemet må Norge må bli flinkere til å bevege seg uten ball, og ikke komme for tett opp i motstanderen i angrepsfasen.

For å ta det positive først:

  • Cecilie tok det hun skulle, og en redningsprosent på omtrent femti er mer enn godkjent. Men hun kan bedre - og kommer til å bli bedre seinere i mesterskapet. Når hun være god, er hun best. Cecilie og Heidi bør være Norges keeperduo i kampene som kommer.
  • Else-Marte Sørlie er god i kontra og lykkes med mye. Men det er merkelig at hun ikke får spille mer når hun spiller så bra som hun gjorde.
  • Mette Davidsen gjør mye bra, men også hun får altfor lite spilletid.
  • Kjersti må bevege seg mer uten ball, og må passe på avstanden i forhold til forsvaret.
  • Trine sliter seg forbi et par ganger, men må jobbe mer med timingen. Trine er avhengig av rytmen i angrepsspillet.
  • Tonje er altfor beskjeden. Hun må skyte mer. Ta ansvar. Norge må forlange mer av en slik spiller.

De som har dagen må få spille mer.

Det som ikke er bra ved Norges spill er kontringsfasen, og det de rutinerte bakspillerne presterer. Altfor få spillere er med framover i kontra. Her har Norge mye å lære av Danmark.

Til de norske bakspillerne har jeg følgende råd:

Felles for hele laget er at flyten mangler. Jeg tror laget må bli mer bevisst på hva de skal gjøre. I dag har jentene fridag. Den bør de bruke fornuftig. De må selv få lov til å bestemme hva de vil gjøre.

I morgen venter Polen. Og obs, obs! De må ikke undervurderes. De har imponert meg så langt i turneringen, og slo Russland med fire mål i går. I motsetning til Norges spill, så har Polen flyt i sitt spill. Her trengs det skjerping.

En liten trøst: Også Danmark sliter. De har skuffet meg i sine to første kamper. De redder seg på et godt kontraspill. Også Danmark har store problemer med bakspillerne. Det bommes for mye.

Men slapp av Norge, mye kan rettes på.
Det kan fortsatt bli norsk gull.