Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trine Rønning ikke med i landslagstroppen: - Ingen skjønner hva som er feil

Sliter med vond kropp og har ikke trent siden OL-nedturen.

SKADEPLAGET: Trine Rønning har 162 landskamper for Norge, men sliter med en vond kropp. Hun er ikke med i landslagets neste tropp - og misser også seriestarten. Foto: NTB ScanpixFoto: Berit Roald / NTB scanpix
SKADEPLAGET: Trine Rønning har 162 landskamper for Norge, men sliter med en vond kropp. Hun er ikke med i landslagets neste tropp - og misser også seriestarten. Foto: NTB Scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Landslagsveteran Trine Rønning (33) er ikke tatt med i troppen som møter Israel og Østerrike i EM-kvalifiseringen.

- Jeg har slitt med skade siden OL-kvaliken. Men det er ingen som vet hva som er feil. Jeg har vært gjennom en utredning av hele kroppen, sier Rønning til Dagbladet.

Venter på svar Rønning har 162 landskamper, fjerde flest av alle kvinnelige norske landslagsspillere noensinne. Flest har Hege Riise med 188.

- Jeg har hatt en løpende dialog med Roger (Finjord, landslagstrener). Det gjør vondt hver gang jeg tråkker. I både legger og i rygg. Føttene mine dovner, sier Rønning.

- Når håper du å være tilbake?

- Det er vanskelig å svare på nå. Jeg har tatt MR og venter på svar på hva som er feil. Jeg har opplevd noe liknende før, og da kom jeg jo tilbake til banen, sier Rønning.

33-åringen måtte byttes ut i den siste OL-kvalkampen mot Sveits 9. mars med skade. Og hun har ikke trent fotball siden.

Tenker ikke rekord Hun er bare 16 landskamper bak Hege Riises rekord, men det tenker hun overhodet ikke over.

- Nei, nei. Da må jeg holde på i mange, mange år. Den rekorden tenker jeg ikke på akkurat nå. Men jeg håper jo å komme tilbake på landslaget. Jeg har ikke tenkt til å gi meg, sier Rønning.

Landslagssjef Roger Finjord tok i dag ut 15 av totalt 18 spillere i troppen til EM-kvalifisering mot Israel og Østerrike i april. 

- Det gir oss muligheten til å se flere spillerne i aksjon i en serierunde. Det er flere som har meldt seg på og banker på, og det er tøff konkurranse om plassene i troppen. Det er vi glade for. De som er tatt ut er spillere som har prestert jevnt og godt. Det er en tropp vi har troen på, sier Finjord til fotball.no.

Første serierunde i Toppserien spilles 2. påskedag - mandag 28. mars.

Dette er landslagstroppen:

Ingrid Hjelmseth (Stabæk), Cecilie Fiskerstrand (LSK), Maren Mjelde (Avaldsnes), Lene Mykjåland (LSK), Ingvild Stensland (Stabæk), Emilie Haavi (LSK), Isabell Herlovsen, (LSK), Elise Thorsnes (Avaldsnes), Marita Skammelsrud Lund (LSK), Kristine Minde (Linköping), Nora Holstad Berge (Bayern München), Caroline Graham Hansen (Wolfsburg), Andrine Stolsmo Hegerberg -(Koppabergs/Göteborg), Ada Stolsmo Hegerberg (Lyon), Ingrid Moe Wold (LSK). 

Ytterligere tre spillere blir tatt ut.

Norge er nummer to i kvalifiseringsgruppa med seks poeng. Østerrike har ni. Norges gjenstående kamper i 2016: 6/4: Israel - Norge, 10/4: Østerrike - Norge, 2/6: Norge - Østerrike, 7/6: Wales - Norge, 15/9: Norge - Kasakhstan, 19/6: Norge - Israel.

Hele Norges coronakart