Trine satte verdensrekord

Et par sløve timer i skyggen var alt Trine Hattestad trengte for å finne tilbake til rekordformen. I går erobret hun endelig verdensrekorden i spyd med et fantastisk kast på 68,22 meter.- Skikkelig deilig, gliser Trine etter rekordkastet.

Hattestad oppnådde lengden i fjerde omgang av spydkonkurransen.

- Da spydet forlot hånda kjente jeg at det ble et langt kast. Morsomt at det ble enda lengre enn det kastet jeg hadde i fjor (68,19), som ikke ble godkjent som verdensrekord, sa en strålende fornøyd men fattet Trine Hattestad til NTB etter spydoppvisningen.

I andre omgang kastet Trine 65,17, noe som ville vært nok til seier. Nummer to i konkurransen ble Natalia Sjikolenko fra Russland, som kastet 63,83 meter. Osleidys Menendez kom på tredjeplass med et kast på 63,23 meter.

- Jeg er i bra form, og det fungerte bra for meg i Bergen også. Dessuten ledet jeg allerede konkurransen da jeg fikk til mitt lengste kast, sa Hattestad.

-Det er alltid morsomt med ny verdensrekord, det er sånt en drømmer om. Nå mener jeg at jeg har en god sjanse til å kjempe om OL-gullet, sa Trine Hattestad til NTB.

Trine Hattestads trener Per Erling Olsen var ikke overrasket over at det ble verdensrekord under stevnet i Roma.

- Trine er god for et par meter til, og det var ikke uventet at denne rekorden kom nå. Dette kastet betyr at hun har et lite overtak på konkurrentene, sa Olsen til NTB.

(Dagbladet.no)

VERDENS BESTE: Trine Hattestad satte ny verdensrekord i Roma i går.