Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trine sikret sesongen

Trine Hattestad (32) fikk til et brukbart kast, og det var nok til å knuse resten av verdenseliten i spyd under Grand Prix-stevne i Paris i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun fikk 10000 dollar (drøye 75000 kroner) for seier'n. For to uker siden ble belønningen ca. 113000 kroner for 1. plassen i Golden League i Roma.

Dermed er Trine i rute også økonomisk. Det er bare en måned siden det så ganske mørkt ut i Trines spyd-verden. Hun misset stygt med 5. plass i Bislett Games.

På Charlety-stadion i Paris slo Trine til med sitt lengste kast på 66.09 i siste forsøk. Det betyr at den vonde albuen, som holdt på å ødelegge denne sesongen for henne, holder i massevis.

Uten tape

Nå behøver Trine heller ikke bekymre seg over å bli frisk til EM om tre uker. Hun kastet uten støttetape rundt kastearmen i går.

- Trine ville teste hvordan det er å kaste uten taping i konkurranse. Hun har fått en del andre plager fordi hun har brukt støttetapen de siste ukene.

- Det er godt for resten av sesongen at hun vinner også uten den hjelpen, sier trener Per Erling Olsen til Dagbladet.

Paris var altså Trines første konkurranse uten støttetape siden stevnet i Tønsberg 20. juni. Til tross for en overlegen seier - hun var 2 meter og 40 centimeter foran nummer to Tatjana Sjikolenkeo - var ikke Trine helt fornøyd.

- Jeg hadde bare et eneste brukbart kast i kveld, og det var det siste, meldte Trine til trener Per Erling Olsen etterpå.

Imponert

Han var imponert over at hun skjerpet seg såpass i sistekastet, til tross for at hun var i ledelsen med 63.90 fra første forsøk.

- Trine kommer ikke riktig ut i kastfasen og spydet går sidelengs. Ikke verst da at det lander på over 66 meter, mener trener Olsen.

Kommende helg er Trine Hattestad storfavoritten til kongepokalen i NM. Deretter står Monte Carlo, Zürich og EM på programmet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!