Trine til finalen med 65,44

SYDNEY: Trine Hattestad brukte bare ett kast på å kvalifisere seg for spydfinalen i natt. -Det er sånn det skal være. Jeg kaster 65 meter hver bidige dag på trening, sier Trine.

Trine har verdensrekorden fra Bislett Games i sommer på 69,48 meter. Kvalifiseringsgrensa til finalen i morgen kveld lokal tid er bare på 61,50.

-Det er deilig å være ferdig med kvaliken. Jeg sov dårlig før kvalifiseringen, bare et par timer, og var spent, sier Trine til Dagbladet.no.

Trine startet som nummer elleve i det første kvalikheatet og slengte spydet 65,44 i det første kastet. Hun trippet som alltid i spenning mens spydet fløyt.

-Det var ikke noe godt kast, ikke bra teknisk. Men over 65 meter på et dårlig kast er bra det, sier Trine. Tyske Steffi Nerius kastet 32 cm lengre i startomgangen, men det var ingen grunn til å kaste fler for Trine. Det er først i morgen det virkelig gjelder.

-Jeg skal være i mitt livs form, sier Trine som ikke vil prøve å glemme spydfinalen de neste 30 timene.

-Det ligger i bakhodet hele tida, Jeg må tenke på at det blir moro i morgen, sier hun. I går kveld fulgte Trine fotballjentene på TV i Sydney. Som resten av den norske nasjonen er Trine fra seg av glede over gullet.

-Gøy med jentene, det er inspirerende. Og så er det gøy å se flere få det til. Jeg trenger det, sier Trine.

Osleidys Menendez fra Cuba er jenta i OL med nest lengst kast hittil i år. 21-åringen står med 67,83. Tredje lengst er russiske Tatjana Shikolenko. Begge to kastet i det andre kvalikheatet i natt. Hjemmefavoritt Loise Currey har 66,80 i år.

Trine forventer at hun slår alle sammen i morgen. -Jeg må være fornøyd med medalje, men gull er målet, sier Trine.

Trine OL-debuterte med femteplass som 18-åring i Los Angeles i 1984. Sin beste OL-plassering fikk hun med bronse i Atlanta i 1996.

<B>GLAD, MEN SPENT:</B> Trine Hattestad satser alt på finalen.