Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trine til finalen med 65,44

SYDNEY: Trine Hattestad brukte bare ett kast på å kvalifisere seg for spydfinalen i natt. -Det er sånn det skal være. Jeg kaster 65 meter hver bidige dag på trening, sier Trine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trine har verdensrekorden fra Bislett Games i sommer på 69,48 meter. Kvalifiseringsgrensa til finalen i morgen kveld lokal tid er bare på 61,50.

-Det er deilig å være ferdig med kvaliken. Jeg sov dårlig før kvalifiseringen, bare et par timer, og var spent, sier Trine til Dagbladet.no.

Trine startet som nummer elleve i det første kvalikheatet og slengte spydet 65,44 i det første kastet. Hun trippet som alltid i spenning mens spydet fløyt.

-Det var ikke noe godt kast, ikke bra teknisk. Men over 65 meter på et dårlig kast er bra det, sier Trine. Tyske Steffi Nerius kastet 32 cm lengre i startomgangen, men det var ingen grunn til å kaste fler for Trine. Det er først i morgen det virkelig gjelder.

-Jeg skal være i mitt livs form, sier Trine som ikke vil prøve å glemme spydfinalen de neste 30 timene.

-Det ligger i bakhodet hele tida, Jeg må tenke på at det blir moro i morgen, sier hun. I går kveld fulgte Trine fotballjentene på TV i Sydney. Som resten av den norske nasjonen er Trine fra seg av glede over gullet.

-Gøy med jentene, det er inspirerende. Og så er det gøy å se flere få det til. Jeg trenger det, sier Trine.

Osleidys Menendez fra Cuba er jenta i OL med nest lengst kast hittil i år. 21-åringen står med 67,83. Tredje lengst er russiske Tatjana Shikolenko. Begge to kastet i det andre kvalikheatet i natt. Hjemmefavoritt Loise Currey har 66,80 i år.

Trine forventer at hun slår alle sammen i morgen. -Jeg må være fornøyd med medalje, men gull er målet, sier Trine.

Trine OL-debuterte med femteplass som 18-åring i Los Angeles i 1984. Sin beste OL-plassering fikk hun med bronse i Atlanta i 1996.

<B>GLAD, MEN SPENT:</B> Trine Hattestad satser alt på finalen.