Trine til finalen

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Før spydkvalifiseringen i dag var Trine Hattestad (33) fryktelig nervøs. Jenta som deltatt i mesterskap siden 1982 holdt imidlertid roen og kvalifiserte seg glatt til VM-finalen med bare et kast.

VM-vinneren fra -97 hadde som mål å kaste over 61 meter på første kast sånn at hun kunne dra fra Olympiastadionen i Sevilla og ned til familien sin i Marbella så fort som mulig. Det gikk akkurat som planlagt. Kastet til Trine var ikke perfekt, men likefullt, det endte 62.67 meter og var godt over finalekravet.

- Det er godt å være ferdig med denne økta, smiler Trine.

Nervøs

Til tross for at Trine har deltatt i fire OL og samme antall VM, kjente hun konkurransenervene sterkt i dag.

- Jeg var ekstremt nervøs i dag. Rart egentlig. Jeg har vært med i så mange år, og er fremdeles shaky og nervøs, smiler 33-åringen.

Passelig

På trening tidligere i dag sendte Trine spydet lengre avgårde enn i kveldens kvalifisering.

- Jeg skulle hatt mer fart på slutten av tilløpet, men dette er et passelig resultat på kvaliken, sier tobarnsmora.

Etter konkurransen kjørte hun og trener Per Erling Olsen direkte til Marbella, hvor Trines familie venter. Noe spydkasteren setter stor pris på. Med familien på sidelinja trives hun bedre i mesterskap.

- Jeg skal slappe av i hele morra. Ikke gjøre noenting, smiler Trine. I går avsluttet hun pencillinkuren. Derfor har hun også godt av litt hvile før finalen går av stabelen lørdag.

Godt for Norge

Med unntak av sprinteren John Ertzgaard har de norske utøverne gjort en heller slett figur i Sevilla. Nå kan mye tyde på at trenden er i ferd med å snu.

- Det er bra for Norge at det går lit oppover. Vi får en positiv trend og det er også godt for Hanne og de andre som skal ut og konkurrere, forteller Trine.

Like blid som alltid.