Trine tror Norge tar VM-gull

Trine Haltvik er ikke redd for å snakke om at det kan bli norsk gull i håndball-VM. I morges satte hun seg på flyet til Tyskland sammen med resten av laget, og allerede i morgen møter de norske jentene Hviterussland i den første VM-kampen.

- Vi har snakket en del om at det er mulig for oss å vinne. Det har vært en viktig prosess for hele laget, og nå kan jeg si at vi virkelig har troen på at det kan bli gull, sier Trine Haltvik til NTB.

Overlegne

Hun forteller at det ikke alltid har vært slik. I tidligere mesterskap har ingen i troppen snakket om gullsjanser. Det vet Trine Haltvik veldig godt, for hun har vært med siden verdensmesterskapet i 1986.

- Før torde vi ikke å snakke om mulighetene for å vinne gull. Årsaken til det var vel at vi var redde for å virke overlegne, sier Haltvik.

Utnyttet tiden

Tobarnsmoren og veteranen i det norske laget mener at jentene har utnyttet tiden maksimalt. For en måneds tid siden sa hun at laget kanskje ikke ville rekke å bli skikkelig samspilt, men hun er ikke like bombastisk på det punktet nå.

- Selvsagt kunne jeg nok ha ønsket at vi hadde vært enda litt mer samlet, men vi har utnyttet den tiden vi har hatt veldig godt. Dessuten får vi muligheten til å bruke den første uken til å spille oss inn skikkelig, for da møter vi forholdsvis lett motstand, sier Trine Haltvik.

De norske håndballjentene slo gjennom for alvor i Trine Haltviks første VM i 1986. Da ble det bronse i mesterskapet i Nederland.

Uenig med Wilbæk

Den danske treneren Ulrik Wilbæk har tidligere sagt at det norske laget kan få store problemer fordi laget er kommet i en lett pulje innledningsvis. Det er ikke Trine Haltvik enig i.

- Jeg mener det er mer positivt enn negativt at vi har kommet i en lett pulje. Nå får vi sjansen til å spille oss skikkelig inn i de første kampene. Den muligheten ville vi ikke hatt med tøffere motstand, sier hun.

Norge møter Hviterussland i den første kampen allerede i morgen.

OPTIMIST: Trine Haltvik tror hun og de andre håndballjentene kan havne på toppen av pallen under håndball-VM som starter i morgen.