Trine vant 2.1 millioner

230000 dollar på en kveld - ikke rart Trine Hattestad fant fram dollargliset. Spydet landet på 65,86 meter Khalifa stadion i Qatar i går. Var det Trines siste, internasjonale konkurranse? - Det kan godt hende det er slutt nå, sier Trine til Dagbladet.

Hun var én centimeter fra seieren i Grand Prix-finalen i Qatar - i kroner betydde det cirka 180000. Men det sto ikke på penga i går uansett: 65,86 holdt til sammenlagtseier i Grand Prix og drøyt 2,1 millioner kroner. Først i det siste kastet fikk Trine spydet til å flyte over 65 meter. Det var én centimeter bak vinneren Sonia Bisset fra Cuba. Resten av Trine-serien lå mellom 62,93 og 64,64.

- Det var helt allright, men det er litt irriterende å tape med én centimeter. Det er likevel bedre å tape med det her enn å gjøre det i OL, sier Trine.

Døgnvill

I forhold til sammenlagtseieren hadde Trine full kontroll fra første kast. Etter at Marion Jones og Gail Devers vant sine konkurranser, måtte Trine bli nummer tre eller bedre for å ta 200000 dollar-potten alene. Hun fikk i tillegg 30000 dollar for andreplassen i går. Til slutt stoppet Trine på 110 poeng - seks poeng foran Jones og Devers. - Trine har kastet veldig bra, og hun fortjente å vinne etter å ha satt to verdensrekorder denne sesongen, sier Marion Jones.

Nå spør alle seg: Var dette det siste Trine gjorde på den internasjonale arenaen?

- Det kan godt hende, men det vet jeg ikke ennå, sier Trine.

I tenkeboksen

Nå skal hun i tenkeboksen - på fjellet. Der skal hun nyte en fortjent ferie. Trine har sagt hun vil gi seg på topp. Går det an å komme høyere? Trine har gjennomført en sesong knapt noen annen norsk idrettsutøver kan vise til: to verdensrekorder, fem seirer i Golden League, hun vant en femtedel av gullpotten i Golden League, OL-gull - og i går - sammenlagtseieren i Grand Prix.

- Jeg bestemmer meg etter ferien - om cirka en måned, sier Trine.

DOLLARGLIS: Trine Hattestad vant 200 000 dollar for Grand Prixseieren totalt for kvinner. Hun fikk i tillegg 30 000 dollar for andreplassen i går.