Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trine vant OL-gull

SYDNEY (Dagbladet.no): Trine Hattestad er olympisk mester i spyd. Med et åpningskast på 68,91 knuste 34-åringen konkurrentene og fikk det eneste gullet hun mangler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før OL sto Trine med to VM-gull, ett EM-gull og et utall GP-seirer. Men på fire forsøk siden 1984 hadde hun aldri klart å bli bedre enn nummer tre i OL.

I dag rettet hun opp det allerede i første kastet på Olympiastadion. Trine slengte spydet hele 68,91 m, bare 57 cm bak sin egen verdensrekord fra Bislett Games i sommer. Etter sitt siste kast hoppet Trine av glede og løp rundt med det norske flagget på stadion. Ingen av de andre jentene var i nærheten av å true Trine. Greske Mirella Maniani-Tzelili kom nærmest med kast på 67,51 m i sitt både sitt tredje forsøk og sjette. Det holdt til sølv.

Kubanske Osleidys Mendendez tok bronsen med 66,03. Trine fikk aldri til noen andre kast i klasse med åpningsforsøket. Bare femtekastet på 66,22 holdt vanlig Trine-standard.

Men hva gjør det når det første kastet holder til gull?

Her er Trines spydserie dag:

1. kast: 68,91

2. kast: 62,27

3. kast: Dødt

4. kast: 64,38

5. kast: 66,22

6. kast: 64,09