Trine vil ha tilbake v-rekorden

På imponerende Stade de France, arenaen der Frankrike erbobret tittelen i fotball-VM for to år siden, går Trine Hattestad i kveld til angrep på en slett ikke imponerende verdensrekord.

På programmet til årets første Golden League-stevne i Paris står det at greske Mirela Manjani-Tzelili er innehaver av gjeldende verdensrekord med 67,09 m. Der står det også at Trines personlige rekord er 68,19...

  • Bak ligger historien om en dopingkontroll som ble foretatt dagen etter Trine kastet på stevne i Bergen i fjor. Det er greit etter norske regler, men Norges Idrettsforbund oppfylte her ikke kravet til Det internasjonale friidrettsforbundet IAAF.

Det krever kontroll umiddelbart etter stevnet. Utredninger rundt spørsmålet om hvem som har ansvaret for at Trine gikk glipp av rekorden og bonuser på flere hundre tusen, pågår fortsatt.

- Hele historien er ergerlig, men det er noe jeg har prøvd å legge bak meg.

- Samtidig styrker det naturligvis selvtilliten når jeg ser på startlistene som viser at min pers er bedre enn verdensrekorden, sier Trine Hattestad.

  • I kveld har Trine sjansen til å gjøre hele saken overflødig. Hvis hun får teknikken til å stemme, har Trine kapasitet til å kaste 68- 69 meter i Golden League-premieren.
PÅ GULLJAKT: Trine Hattestad er den eneste norske deltakeren i Golden League-stevnet i Paris i kveld. Hun kaster for å vinne tilbake v-rekorden i spyd. Trine kastet lengst i verden i fjor, men rekorden ble underkjent på grunn av manglende dopingkontroll rett etter konkurransen.