Trinefaktoren

Trine Haltvik (40) er tøff som spiller. Hun er ikke mindre tøff som trener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Noen av jentene var redd meg i starten, sier Trine Haltvik til Dagbladet.

Superveteranen er trener for det norske ungdomslandslaget, som denne uka deltar i ungdoms-OL i Italia.

Hun liker jobben.

-  Det er artigere å trene unge jenter enn damespillere, mener Trine.-  Unge spillere har større utviklingspotensial, og du kan forme dem i større grad enn de mer erfarne.

Spillerne hun sjefer over på u-laget, er mellom 16 og 17 år. Trine forteller at hun har hatt flere aha-opplevelser med de unge jentene.

-  De kan prestere alt fra a til å i løpet av en kamp. Fra å briljere til å være talentløse. Akkurat det kan være nokså frustrerende, smiler hun.

Spiller selv

Trine mener det er en klar fordel at hun selv har spilt på landslaget.

-  Det er lettere å kjenne seg igjen i spillernes situasjon, forklarer hun.

-  En del føler seg tryggere på klubblaget og sliter derfor med å ta ansvar på landslaget. Vi må sette miljøet før trening, sier Trine.

Hun mener det er stor forskjell på livet som trener og spiller.

-  Jeg har blant annet oppdaget at jeg ser ting bedre på banen enn fra sidelinja. Det hender derfor jeg selv spiller med jentene for å gi dem best mulig feedback.

Egen personlighet

Framfor alt er Trine en engasjert trener, og det på godt og vondt. Den mer vonde siden av henne utløste den nevnte redselen hos en del av jentene før de ble ordentlig kjent.

-  Engasjementet er både en styrke og en svakhet for meg. Alle trenere må spille på sin egen personlighet for å lykkes, sier Trine Haltvik.  U-landslaget åpnet ungdoms-OL med å slå Serbia 27- 18 mandag. Men i går ble det tap 17- 24 mot Danmark. Det betyr at Norge må slå Ukraina i den siste kampen for å komme til semifinalen.

TØFFING: Som aktiv var Trine Haltvik kjent for innsatsviljen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer