Tripic fikset sommerfest for Start i regnværet

LSK reiste tomhendt hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Start - Lillestrøm 3-1 (1-1)

(Dagbladet): Start fikk en real opptur på hjemmebane i Kristiansand i kveld, med Zlatko Tripic i hovedrollen.

21-åringen skaffet straffe og satte den, hadde et nydelig raid på midtbanen som førte til scoring for Espen Hoff - og ikke minst hisset han på seg LSK-spillerne med sin håndkle-kasting.

Og det var dermed ikke ufortjent da Tripic ble kåret til banens beste.

Et tamt Lillestrøm-lag fikk ikke utrettet mye på sin visitt på Sørlandet, hvor Start vant fortjent 3-1.

- Fantastisk deilig seier. Vi trengte dette. Vi har vært inne i en dårlig periode, så å vinne 3-1 her hjemme var gøy, sier Espen Børufsen til C More etter kampen.

Kneet som Neymar Kampen på Sør Arena startet med dramatikk, da Martin Ødegaard satte kneet i ryggen på Matthías Vilhjálmsson.

Start-spilleren ble liggende nede med vondt i ryggen, ikke ulikt Neymar i VM nylig. Heldigvis for Start kom spissen seg opp igjen og fortsatte kampen.

Tempoet og intensiteten var høy hos begge lag i åpningsminuttene, og Start var ikke langt fra å ta en tidlig ledelse ved Vilhjálmsson i det tiende minutt. Dessverre for hjemmelaget endte forsøket i nettveggen og ikke i nettmaskene.

Deretter fulgte et LSK-forsøk som gikk rett i Håkon Opdal, og et velplassert frispark fra Zlatko Tripic og en god redning fra Arnold Origi - før kampen gikk inn i en roligere periode.

Tripic-fokus Tripic må virkelig sies å være den spilleren som var mest i fokus i første omgang.

I det 33. minutt ble han han tildelt straffe av dommer Tom Harald Hagen, etter å ha gått i bakken etter en duell med Martin Ødegaard. Spørsmålet er om ikke straffesparket var noe billig. Tripic tok straffen selv, og sendte Start i ledelsen.

Men LSK fikk sin oppreising bare minutter senere, da Start gjorde en dårlig jobb i forsvar og lot Erik Mjelde komme i skuddposisjon. Opdal var etter ballen, men greide ikke å hindre at den kom seg over målstreken - og dermed sto det 1-1 i Kristiansand.

Tripic kom nok en gang i fokus i det 39. minutt. På LSK-innkast gikk midtbanespilleren bort til linja og kastet håndkledet, som ble brukt til å tørke ballen i regnværet, opp på tribunen.

Episoden førte til krangling mellom spillerne - og gult kort til Start-spilleren, som dermed må stå over neste kamp mot Sandnes Ulf.

Silke-touch Over i andre omgang fikk Lillestrøm seg raskt en smell. Espen Hoff kom inn etter pausen, og markerte seg umiddelbart med et flott forarbeid til Starts 2-1-mål.

Ballen endte hos Espen Børufsen på vel 18 meter, og der gjorde Start-spilleren ingen feil - og sendte ballen på nydelig vis opp i venstre kryss - tydelig inspirert av VM.

- Det er en stund siden jeg har scoret, så det var moro for min del. Jeg tenkte jeg måtte få ballen så langt ut til siden som mulig, og det funka, forklarer Børufsen overfor C More.

Men Start hadde mer å by på.

I det 68. minutt var nok en gang Tripic frisk. Han hadde et vakkert løp på venstrekanten, hvor han dro av to spillere, før han fikk fikk sendt ballen fra seg og inn i boksen helt nede ved dørlinja.

Der kom Espen Hoff på løp og skle ballen inn i LSKs nettmasker - til 3-1 på hjemmebane.

LSK slet mot et svært friskt Start-lag, og selv om gjestene presset mer på i sluttminuttene, reiser de fortjent tomhendt hjem til Romerike.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer